Fülöp Márton szerződését két évvel meghosszabbította a Sunderland

Vágólapra másolva!
2009.02.27. 11:41
A labdarúgó Premier League-ben szereplő Sunderland két évvel meghosszabbította magyar válogatott kapusa, Fülöp Márton szerződését. A hosszabbításról a játékos édesapja, Fülöp Ferenc (aki egyben fia menedzsere is) tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t.
Fülöpben bíznak a Sunderlandnél, meghosszabbították a szerződését
Fotó: Imago (archív)
Fülöpben bíznak a Sunderlandnél, meghosszabbították a szerződését
Fülöpben bíznak a Sunderlandnél, meghosszabbították a szerződését
Fotó: Imago (archív)
Fülöpben bíznak a Sunderlandnél, meghosszabbították a szerződését

Fülöp Márton sorozatos jó teljesítményére nemcsak a szurkolók, hanem a Sunderland vezetői is felfigyeltek. A magyar válogatott kapusának pénteken hosszabbították meg két évvel az eredetileg 2010-ig szóló szerződését, így most már 2012-ig a köti kontraktus a „fekete macskákhoz”.

A hosszabbításról a játékos édesapja, Fülöp Ferenc (aki Vörösbaranyi Józseffel együtt a futballista menedzsere is) tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t.

„A Stars and Friends menedzseriroda három hete kezdte meg az egyeztetéseket a Sunderland vezetőivel, és a mai napon született meg a megállapodás, melynek értelmében a klub 2012-ig meghosszabbítja Fülöp szerződését” – fogalmazott a válogatott kapus édesapja.

A játékos elmondta, nagyon örül, hogy sikerült megegyezni, mert ez jelzi, hogy a klub vezetői is elismerik a teljesítményét. „Jól érzem magam a csapatnál, és a jelek szerint számítanak rám. Remélem, hogy meg tudom őrizni a helyem a kezdőcsapatban.”

Fülöp Márton (aki Magyarországon az MTK, a BKV Előre és Bodajk csapataiban fordult meg) 2004 nyarán került Angliába, a Tottenham Hotspurhöz. Mivel az együttes kapujában az angol válogatott Paul Robinson mellett nem kapott lehetőséget, az észak-londoni klub többször is kölcsönadta, Fülöp így játszott a Chesterfield, a Coventry City, majd a Sunderland színeiben is.

A „fekete macskák” 2007 januárjában szerezték meg végleg a kapus játékjogát. Sunderlandi időszaka elején a 18-szoros magyar válogatott futballista kölcsönben megfordult a Leicester Citynél és a Stoke Citynél is.

Fülöp a 2008–2009-es szezon kilencedik fordulója óta csak egy bajnoki mérkőzésen nem kapott lehetőséget, és legutóbb az Arsenal ellen (0–0) „húzta le a rolót.” Az "ágyúsok" elleni meccsről olvashat Fülöp Márton blogjában is a fanzone.hu-n.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik