Shilton: Beckham nem ér be a válogatottsági örökranglistán

Vágólapra másolva!
2009.02.26. 10:20
Az angol válogatottsági rekorder, a korábbi legendás labdarúgókapus, Peter Shilton nem gondolja, hogy David Beckham beérheti őt az örökranglistán. Ha mégis megtörténne, Shilton gratulálna Beckhamnek, akit szerinte nevetséges a mérkőzések utolsó egy-két percére becserélni.
Shilton szerint rossz játékos nem kerülhet száz válogatottság fölé
Fotó: Action Images (archív)
Shilton szerint rossz játékos nem kerülhet száz válogatottság fölé
Shilton szerint rossz játékos nem kerülhet száz válogatottság fölé
Fotó: Action Images (archív)
Shilton szerint rossz játékos nem kerülhet száz válogatottság fölé

David Beckham a február 11-i, Spanyolország ellen 2–0-ra elveszített mérkőzésen húzhatta magára 108. alkalommal az angol válogatott mezét, és ezzel beérte Bobby Moore-t, így holtversenyben második a listán.

Peter Shilton azonban még így is messze van tőle, hiszen a kapus korábban 125-ször védett a nemzeti együttesben.

„Nem hiszem, hogy megdönti a rekordomat, de ha mégis, gratulálni fogok neki – mondta az 1997-ben 47 éves korában visszavonult legenda, majd így folytatta: – Ha megdönti, remélem, stílusosan teszi. Egyesek szerint ha egy játékos csereként lép pályára a nemzeti csapatban, azt nem kellene beszámítani a válogatottbeli fellépések közé.”

„Egy olyan mérkőzésen, mint amilyen nemrég a fehéroroszok elleni volt, kicsit komolytalannak gondoltam, hogy egy ilyen képességű játékos, mint ő, az utolsó egy-két percre áll csak be – mondta Shilton, majd hozzátette, hogy azért nem mindig rossz döntés a kispadról beküldeni a remek rúgótechnikájú játékost. – Kazahsztán ellen az utolsó negyedórában játszott, és jelentős pluszt adott a csapatnak egy akkor már igencsak fáradt ellenféllel szemben, így ez jó húzás volt.”

„Csak tisztelni lehet azért, hogy még mindig ilyen remek kondícióban van, száz válogatottság fölé pedig rossz játékos nem kerülhet” – mondta végül az idén szeptemberben már 60. életévét betöltő kapus.

Shilton az utolsó, 125. válogatottságát az 1990-es világbajnokságon ünnepelte (az olaszok elleni bronzmeccset végül 2–1-re elvesztette Anglia), a számítások szerint pedig Beckham is a sportág legfontosabb tornáján érheti utol, majd döntheti meg a szereplési csúcsot. A jelenlegi állás szerint a 2010-es vb negyeddöntőjében hagyhatja maga mögött a legendás kapust, ha addig az összes felkészülési, illetve tétmérkőzésen pályára küldi őt Fabio Capello.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik