Fülöp Márton: Élvezem a szurkolók szeretetét és a népszerűséget

Vágólapra másolva!
2009.02.23. 09:03
A Sunderland kiválóan teljesít azóta, hogy Roy Keane elhagyta a csapatot. A csapat az új menedzserrel, Ricky Sbragiával elkerült a kiesőzónából, és stabil középcsapattá vált. A sikerekben elévülhetetlen érdemei vannak a gárda magyar kapusának, Fülöp Mártonnak, aki a hétvégén az Arsenal ellen őrizte meg hálóját a góltól. A játékos a Nemzeti Sportnak adott rövid interjút.
Fülöp remekül véd klubcsapatában
Fotó: Action Images
Fülöp remekül véd klubcsapatában
Fülöp remekül véd klubcsapatában
Fotó: Action Images
Fülöp remekül véd klubcsapatában
– Négy bajnoki óta veretlenek, ebből hármon nem kapott gólt, szombaton az Arsenalt nullázta le. Csak nem Edwin van der Sar nyomába ered?
– Jó lenne, de egyrészt még csak kétszázegy perce érintetlen a hálóm, meg aztán mi nem a Manchester United vagyunk, csak a Sunderland. Az igazán örömteli az, hogy jól érzékelhetően összecsiszolódtunk, különösen a hátsó ötös, a négy védő meg én.

– A számok nem hazudnak: amikor Roy Keane elhagyta a Sunderlandet, tizenöt forduló után a tizennyolcadik helyen álltak tizenöt ponttal, tizenhárom szerzett és huszonnégy kapott góllal. Az azóta lejátszott tizenegy forduló termése: tizenhat pont, tizennégy szerzett, kilenc kapott gól, s jelenleg tizenegyedikek. Mit tud a Keane örökébe lépő Ricky Sbragia, amit az elődje nem?
– Oldottabb a hangulat az érkezése óta. Saját bőrünkön érezzük, micsoda különbség van megfelelési kényszer és megfelelési kényszer között. Ricky sokkal inkább játékospárti. Ennek is köszönhető az előrelépésünk, és bár néhány csapattársam már UEFA-kupás helyezést vizionál, továbbra is a biztos bennmaradás a célunk, ami teljesíthető küldetés.

– Utánanéztem, nemcsak az Arsenal-meccsen volt munkája, hanem egy nappal korábban, pénteken is.
– Autogramosztáson vettem részt. Amikor megérkeztem a helyszínre, nem hittem a szememnek, kígyózó sor fogadott, pedig egyedül én voltam hivatalos az eseményre. Állítólag volt, aki már délben megérkezett – a műsor délután ötkör kezdődött. Érzem a szurkolók szeretetét, hogy népszerű vagyok, mindeközben a csapatnál megbecsülnek, szóval nagyszerű érzés Sunderland-futballistának lenni. Most meg pláne, mert eljöttünk néhány napra a spanyolországi Jerezbe, ahol aktív pihenés folyik, még a futballcsukákat is otthon hagytuk. Fel kell töltődnünk a következő bajnokira, mert március elején Liverpoolban, az Anfield Roadon lesz jelenésünk. És ott sem szeretnénk kikapni.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik