Hiába vezetett a Spurs, a United és Berbatov „kirúgta őket” a kupából

Vágólapra másolva!
2009.01.24. 20:16
A kora délutáni West Ham-meccs és a késő délutáni nagyüzem után „élvonalbeli meccsel” folytatódott az FA-kupa szombati programja: a Manchester United a Tottenhamet fogadta az Old Traffordon. A vendégek Roman Pavljucsenko szép fejesével megszerezték a vezetést, de a United fordítani tudott: egy szöglet után Paul Scholes talált be, majd Berbatov gólja továbbjutást eredményezett.
Helyenként Tévez szájában is lógtak a Spurs-védők...
Fotó: Reuters
Helyenként Tévez szájában is lógtak a Spurs-védők...
Helyenként Tévez szájában is lógtak a Spurs-védők...
Fotó: Reuters
Helyenként Tévez szájában is lógtak a Spurs-védők...
Öt perc alatt lehűtötte a jókedvű hazai drukkereket a Tottenham az Old Traffordon: a Spurs jól kezdett az „álmok színházában”, és hamar vezetést is szerzett a két gárda FA-kupa-mérkőzésén.

Assou-Ekotto passzolt vissza Huddlestone-nak, aki ballal tökéletesen tekert középre a szélről, érkezett Roman Pavljucsenko, és az egy ütemet késő Nemanja Vidicset megelőzve a bal alsóba fejelt. Ben Fosternek esélye nem volt a remek csúsztatásnál (0–1).

Az MU öt perc erőgyűjtés után rohamokkal válaszolt. Dimitar Berbatov lapos lövése elment, Carlos Tévezé nem, de a felső léc kisegítette a bombánál Ben Alnwicket.

A fiatal kapus „meg is hálálta” a segítséget, Tévez következő helyzeténél ugyanis elvégezte a kapufa helyett a munkát. Az argentin O’Shea beadását zúzta rá izomból, de a középre tartó labdát Alnwick csodálatos mozdulattal kitolta.

Mindent azért nem lehet megúszni: a 34. percben egalizált a United, miután a Spurs „bevette” a „vörös ördögök” egyik régi trükkjét. Egy jobb oldali szögletet visszapasszoltak a hazaiak Paul Scholesnak, akin nem volt senki (pedig karrierje során alighanem minimum tucatnyi gólt lőtt így), meg is tűzte a labdát, a gyengécske lövés pedig megpattant egy lábon és besurrant a kapuba, 1–1.

Egy perc múlva már a házigazdáknál volt az előny: a Spurs védelme kinyílt, Carrick passzát követően pedig Berbatov szépen átvette, és laposan Alnwick mellett a jobb alsóba lőtt (2–1), Harry Redknapp meg gondolkodhatott azon, hová tűnt a hátsó négyes a gólnál…

Fordulás után megint a Tottenham volt a „virgoncabb”: a 47. percben Bentley húzta meg a jobb szélt, beadását Gareth Bale küldte mellé.

Ha a Unitednek nem lett volna elég sérültje, Fábio lent maradt, és nem is tudta folytatni a játékot – jellemző, hogy az MU cserepadjánál jóval hosszabb volt a sérültlista már a meccs előtt is… Fábio helyén első felnőtt meccsén lépett pályára Richard Eckersley.

Az 56. percben újabb egyenlítési lehetőséget hagyott ki a Tottenham, egy jobbról visszagurított labdát Bentley ágyúzott kevéssel a bal alsó mellé.

A kissé lecsendesedett meccsen ezután húsz percre (viszonylagos) nyugalom honolt, majd a közönség újabb manchesteri újoncot, Zoran Tosicsot tapsolhatott meg – a fiatal szerb az energiatakarékos üzemmódban játszó (és egyenesen az öltözőbe baktató) Cristiano Ronaldót váltotta.

A 85. percben a semmiből kis híján egyenlítettek a londoniak: bal oldali akció után Giovani kapta a labdát, de jó helyzetből nem találta el a kaput. Ez volt az utolsó jó Spurs-lehetőség: a United megtartotta egygólos előnyét, és bejutott a legjobb 16 közé az FA-kupában.

Persze a meccs vége így is a 2009-ben „szokásosra” sikeredett: lesántikált sérülten Wilbeck – lassan tényleg közkórházra emlékeztet az angol bajnokcsapat…

FA-KUPA

4. FORDULÓ
Manchester United–Tottenham Hotspur 2–1 (Scholes 34., Berbatov 35., ill. Pavljucsenko 5.)

KORÁBBAN
Sunderland–Blackburn Rovers 0–0
Hull City (Halmosi)–Millwall (III.o.) 2–0 (Turner 15., Ashbee 84.)
Kettering Town (V.)–Fulham (Gera) 2–4 (Westcarr 36., 81., ill. Davies 12., Murphy 76., Johnson 87., Zamora 88.)
Watford (II., Priskin)–Crystal Palace (II.) 4–3 (Demerit 17., Cork 27., Hoskins 67., Rasiak 70., ill. Hill 48., Ifill 83., 90.)
West Bromwich Albion–Burnley (II., Király) 2–2 (Koren, 31., Kim 45., ill. Alexander 24. – 11-es, Paterson 89.)
Sheffield United (II.)–Charlton Athletic (II.) 2–1 (Webber 26., Hendrie 62., ill. Dickson 69.)
Portsmouth–Swansea City (II.) 0–2 (Dyer 26., Scotland 45. – 11-es)
Hartlepool–West Ham United 0–2 (Behrami 44., Noble 45. – 11-es)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik