Gera barátok közé tér vissza szombaton, de a meccsen nem kímélik majd

Vágólapra másolva!
2008.10.02. 18:47
Furcsa érzésekkel lép majd pályára szombaton Gera Zoltán. A magyar labdarúgó ahhoz a West Bromwich Albionhoz látogat a Fulham csapatával, amelynek színeiben négy évig játszott korábban. Gera volt menedzsere és csapattársa barátként nyilatkozott róla a találkozó előtt, de a birminghami klub szurkolói nem biztos, hogy hasonló szívélyességgel fogadják majd.
Gera vegyes fogadtatásra számíthat szombaton
Foto: Action Images
Gera vegyes fogadtatásra számíthat szombaton
Gera vegyes fogadtatásra számíthat szombaton
Foto: Action Images
Gera vegyes fogadtatásra számíthat szombaton
Négy év után intett búcsút a West Bromnak idén nyáron Gera Zoltán, és Londonba tette át a székhelyét, mivel a Fulham csapatába igazolt. A hétvégén először tér vissza ellenfélként egykori csapatába a magyar válogatott játékos, akiről egykori edzője csupa pozitív dolgokat nyilatkozott a mérkőzés előtt.

“Zoltán egy nagyon aranyos fiú. Rendes srác, aki véleményem szerint a karrierjét tartotta szem előtt, amikor úgy döntött, hogy a Fulhambe igazol” – nyilatkozta Tony Mowbray, a West Brom menedzsere.

“Nekem úgy tűnt, hogy a biztonság miatt nem hosszabbított velünk, és hagyott el minket” – folytatta Mowbray, arra utalva, hogy a Fulham – ellentétben a West Brommal – olyan szerződést kínált Gerának, melynek értelmében kiesés esetén sem vonnak le a fizetéséből.

Emiatt lehet, hogy a szurkolók pénzéhesnek állítják be volt kedvencüket, aminek hangot is adhatnak szombaton.

“Ha szurkolóink tiszteletben tartják mindazt, amit Zoltán a klubért tett a négy év alatt, akkor nem hiszem, hogy kellemetlen délutánja lesz. Ha viszont nem tetszett nekik az, ahogy eligazolt tőlünk, akkor azt kimutatják majd, ebben biztos vagyok” – fejezte be a menedzser.

Nemcsak ő, hanem a játékosok is szerették Gerát a birminghami csapatnál. Paul Robinson még most is barátjaként beszél róla:

„Egy egészséges Zolly (így szerepel a klub honlapján a magyar neve) egy egészen kivételes játékos. Ha nem sérül meg a szezon során, akkor nagy vásárt csinált vele a Fulham – mondta a kőkemény hátvéd. – Emellett azonban emberként is rendkívüli értékekkel bír.”

„Beszélni fogunk a meccs előtt és a meccs után is, de a kilencven perc alatt félre tesszük a barátságot” – tekintett előre Robinson, aki azt is elmondta, hogy három-négy hetente felhívja Gerát, akinek személye nagyon hiányzik a WBA öltözőjéből.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik