Adebayor döntött: marad Londonban, és szerződést hosszabbít

Vágólapra másolva!
2008.08.02. 00:16
Megnyugodhatnak az Arsenal szurkolói, nem hagyja el csapatukat Emmanuel Adebayor. A togói csatár kegyeiért a Milan és a Barcelona is versengett, de ő végül a maradás mellett döntött. A 24 éves játékos apjaként tiszteli Arsene Wengert, az „ágyúsok” menedzserét, ezért sem akarja elhagyni a londoni csapatot.
Adebayor hű marad az Arsenalhoz
Forrás: Imago
Adebayor hű marad az Arsenalhoz
Adebayor hű marad az Arsenalhoz
Forrás: Imago
Adebayor hű marad az Arsenalhoz
Hónapokon keresztül szolgáltatott témát Emmanuel Adebayor, akit a nyáron a hírek szerint a Milan és a Barcelona is szeretett volna leigazolni, ő azonban véget vetve a találgatásoknak kijelentette, marad Londonban, és meghosszabbítja a szerződését.

„Most már mindenkinek csak azt tudom mondani, hogy igen, maradok” – olvasható az Arsenal hivatalos honlapján a togói csatár nyilatkozata.

„Jól érzem magam itt, nagyon jól, és a szívem az Arsenalért dobog” – hangoztak az „ágyúsok” szurkolói számára megnyugvást hozó szavak Adebayor szájából. – Soha nem mondtam egy szóval se, hogy el akarom hagyni a klubot.”

„Nagyon örülök, hogy megoldást találtunk. Három év maradt még a szerződésemből, és ezt újabb két vagy három évvel szeretném meghosszabbítani” – folytatta a játékos, aki 2006 januárjában igazolt a Monacótól az Arsenalhoz, ahol rendkívül jó viszonyt alakított ki az együttes menedzserével, Arsene Wengerrel.

„Mikor a szerződésemről beszéltünk, soha nem mondtam neki, hogy távozni szeretnék. Ő nemcsak a főnököm, hanem olyan is számomra, mint ha az apám lenne, ezért bármit mond nekem, én megteszem” – beszélt a francia szakemberhez fűződő viszonyáról Adebayor.

Az Arsenal a nyáron már elveszítette a fehérorosz Alekszandr Hlebet, a francia Mathieu Flaminit, a német Jens Lehmannt és a brazil világbajnok Gilberto Silvát, így fokozott jelentősége volt annak, hogy újabb alapjátékosuk ne hagyja el őket.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik