Sir Alex Ferguson célja a harmadik Bajnokok Ligája-elsőség

Vágólapra másolva!
2008.07.27. 13:06
Alex Ferguson irányítása alatt 1999 után 2008-ban is a Manchester United lett Európa legjobb klubcsapata, és a szakember nem akar ismét kilenc évet várni az újabb sikerre. A 2007–08-as szezonban duplázó MU menedzsere arról is beszélt, nem tartja jó ötletnek, hogy a londoni olimpián Nagy-Britannia közös labdarúgócsapatot indítson.
Sir Alex Ferguson jövőre is Manchesterbe vinné a BL-serleget
Foto: Action Images
Sir Alex Ferguson jövőre is Manchesterbe vinné a BL-serleget
Sir Alex Ferguson jövőre is Manchesterbe vinné a BL-serleget
Foto: Action Images
Sir Alex Ferguson jövőre is Manchesterbe vinné a BL-serleget

„A Bajnokok Ligájában lehet elhódítani a világ legnagyobb, legértékesebb klubtrófeáját, és a BL-győzelem magasabb szintre emeli az élen végző csapatokat – mondta a Manchester United skót menedzsere. – Egyszer, 1999-ben már megnyertük, de jobban szerettem volna élvezni a sikert a mérkőzés közben is. Ez nem sikerült, mert végül a hosszabbításban szerzett két gólunk döntött.”

„Az idén még tovább izgulhattam, hiszen csak a tizenegyesrúgások során dőlt el a mérkőzés” – elevenítette fel a mester a Chelsea elleni moszkvai finálét, amelyen a "vörös ördögök" a klub történetének harmadik BEK-, illetve BL-elsőségét harcolták ki.

„A következő diadalra nem akarunk megint kilenc évet várni, hiszen könnyen lehet, hogy akkor már az égi kispadon ülök majd” – tette hozzá az MU menedzsere, akinek feltett szándéka, hogy az előző szezonban angol bajnoki címet és BL-t nyerő Manchester United tovább fejlődjön a következő idényben.

Sir Alex Ferguson neve a 2012-es olimpián induló brit csapat kapcsán is felvetődött, noha még az sem biztos, hogy „összbrit” együttes vesz-e részt a tornán. A londoni szervezőbizottság tagjai mindenesetre az MU szakvezetőjét ültetnék le a kispadra.

„Hetvenéves leszek a londoni játékok idején. Sehol sem beszéltem arról, hogy vállalnám a feladatot. Nem szeretném elkötelezni magam, hiszen még négy év van hátra 2012-ig, nem tudok mit hozzáfűzni a dologhoz” – hűtötte le a szervezők lelkesedését Ferguson.

Sir Alex az olimpiával kapcsolatban azt is megemlítette, hogy szerinte halva született ötlet a közös brit csapat indítása. „Nem lenne praktikus megoldás, hiszen külön futballnemzetekről van szó, amelyeknek saját hagyományaik vannak.”

Ezt nem csak az MU menedzsere látja így – sem a Skót, sem a Walesi Labdarúgó-szövetség nem nézi jó szemmel egy „összbrit” együttes kialakítását. A skótok odáig mentek, hogy közölték: ha kell, megakadályozzák játékosaikat a részvételben.

Az új, ötkarikás kihívás tehát még várat magára, Sir Alex Ferguson azonban így is nagy terveket szövöget: a Manchester United a BL történetének első olyan csapata akar lenni, amely képes megvédeni a címét.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik