A Manchester United rekordösszegért vásárolná meg Carlos Tévezt

Vágólapra másolva!
2008.07.26. 16:25
A Manchester United rekordösszeget ajánlott az argentin támadóért, Carlos Tévezért. Mint ismeretes, a csatár a múlt nyáron kétéves kölcsönszerződést kötött a klubbal, majd szezonbeli teljesítménye olyannyira meggyőzte Sir Alex Fergusont és a vezetőket, hogy most akár 32 millió fontot is hajlandóak lennének kifizetni a játékjogát birtokló Media Sports Investmentnek.
Carlos Tévez (jobbra) a Premier League legdrágább játékosává válhat
Fotó: Action Images
Carlos Tévez (jobbra) a Premier League legdrágább játékosává válhat
Carlos Tévez (jobbra) a Premier League legdrágább játékosává válhat
Fotó: Action Images
Carlos Tévez (jobbra) a Premier League legdrágább játékosává válhat

Rekordösszegnek számító 32 millió fontot költ a Manchester United egyik legjobb csatárára, Carlos Tévezre. A hír némileg furcsán hangzik, hiszen az argentin az elmúlt szezonban már vezéregyénisége volt Sir Alex Ferguson csapatának.

A 24 éves támadó a múlt nyáron a West Ham United játékosaként azonban csak egy kétéves kölcsönszerződést kötött a Uniteddel, és most a „vörös ördögök” – látva szezonbeli kiváló teljesítményét – végleg meg akarják szerezni a dél-amerikait.

„Beszéltünk Carlosszal, és elmondtuk neki, hogy a klub hosszú távú terveiben fontos szerepet szánunk neki” – mondta David Gill, a klub ügyvezetője.

„Az elmúlt idényben remek teljesítményt nyújtott, a legjobb korban van, és sokáig szeretnénk a csapatunkban látni. Tudtuk, hogy ezért mit kell tennünk, és azt is, hogy sokat kell fizetnünk” – tette hozzá.

Ami igaz, az igaz, a manchesteriek 63.52 millió dollárt (32 millió fontot) fognak hamarosan átutalni a iráni származású üzletember, Kia Joorabchian tulajdonában álló MSI (Media Sports Investment) vállalat számlájára, tudniillik ez a cég birtokolja Tévez játékjogát.

A becsült 32 millió font az eddigi legmagasabb összeg, amit Premier Leuge-ben szereplő csapat fizetett egy játékosért. Az eddigi csúcsot a Chelsea tartja Andríj Sevcsenko 2006-os szerződtetésével. Roman Abramovics akkor 30.8 millió fontot utalt a Milan számlájára.

Carlos Tévez az elmúlt szezonban 39 alkalommal lépett pályára a „vörös ördögök” szerelésében, és 19-szer volt eredményes. Rögtön első manchesteri idényében angol bajnokságot és Bajnokok Ligáját nyert.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik