Ballack „megbocsájt” Luiz Felipe Scolarinak a világbajnoki döntő miatt

Vágólapra másolva!
2008.06.14. 16:24
Michael Ballack örömét fejezte ki a hír hallatán, hogy a jelenlegi portugál szövetségi kapitány, Luiz Felipe Scolari lett klubja, a Chelsea új edzője, bár nincsenek róla túl jó emlékei a 2002-es világbajnokságról. A németnek egyébként nincs szerencséje Scolari válogatottjaival: a 2006-os vb bronzmérkőzését meg sérülése miatt kellett kihagynia. Scolari előző alkalommal a brazilokat, utóbbi esetben a portugálokat vezette csatára a Nationalelf ellen.
Ballack tárt karokkal várja Londonban Scolarit.
Imago
Ballack tárt karokkal várja Londonban Scolarit.
Ballack tárt karokkal várja Londonban Scolarit.
Imago
Ballack tárt karokkal várja Londonban Scolarit.

Michael Ballack 2002-ben éppen a Luiz Felipe Scolari vezette brazil válogatott elleni finálét volt kénytelen eltiltása miatt kihagyni a világbajnokság utolsó mérkőzését, s mint elmondta, fájdalmas tanulsággal szolgált az eset, de Scolarival szívesen találkozik a Stamford Bridge-en, és biztos abban, hogy a brazil szakemberrel közösen több nagy címet is elhódítanak.

„Az, hogy nem játszottam a 2002-es világbajnokságom, karrierem mélypontja” – vélekedett a német játékmester, majd viccesen hozzátette: „Megbocsájtottam Scolarinak”.

Scolari „bűne” természetesen az, hogy az általa vezetett brazil válogatott legyőzte a döntőben a németeket.

„Nem ismerem még őt, így furcsa lesz odamenni hozzá és odaköszönni neki, de Scolari igazán jó referenciákkal rendelkezik. Több nagy címet is elnyert, a legutóbbi Európa-bajnokságon a döntőbe vezette a portugálokat, világbajnok lett a brazilokkal, azaz igen sikeres. Elismert szakember és összes játékos tiszteli őt.”

A 2006-os világbajnokág bronzmérkőzésén sem játszhatott Scolari ellen: azt az összecsapást sérülése miatt volt kénytelen kihagyni Ballack. Most a negyeddöntők során találkozhatnak végre.

„Jelenleg csak az osztrákok elleni mérkőzésre koncentrálunk, ezzel is lesz elég gondunk, nemhogy már a portugálokon járna az eszünk – vélekedett Ballack, aki pedig a torna előtt még igen magabiztos volt. – Az osztrákok elleni meccs más lesz, mint a horvátok elleni volt, de rejthet meglepetéseket. A horvátok ellen szörnyen futballoztunk, mert nem találtuk meg a legelején a ritmusunkat. Egy kicsivel mindig gyorsabban gondolkodtak, mint mi s igen összeszedett volt középpályájuk, ahol nem tudtunk tért nyerni és így helyzeteket kialakítani.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik