Japán alsóházi csapat nézte ki magának Michael Owent?

Vágólapra másolva!
2008.05.13. 19:57
A Nikkan Sports mai számában meg nem nevezett forrásra hivatkozva azt írja, hogy a japán első osztályú labdarúgó-bajnokság egyik alsóházában szereplő csapat, a JEF Chiba United Michael Owent, a Newcastle United csatárát nézte ki magának erősítés gyanánt.
Michael Owen a Távol-Keleten is a média kereszttűzébe került
Fotó: Imago
Michael Owen a Távol-Keleten is a média kereszttűzébe került
Michael Owen a Távol-Keleten is a média kereszttűzébe került
Fotó: Imago
Michael Owen a Távol-Keleten is a média kereszttűzébe került

A korábbi aranylabdás játékos szerződése csak a következő szezon végén jár le, ám minthogy nem nagyon hallani hosszabbítási szándékról, Owen körül már most felerősödtek a pletykák.

A Chiba hivatalos közleményt adott ki a cikkre reagálva, ez azonban sem nem cáfolja, sem nem erősíti a japán sajtóorgánum állításait.

„Állandóan keresünk játékosokat külföldről - mondta a japán klub hivatalos illetékese, Mikami Masahiko - de nincsenek információim arra vonatkozólag, ami Owenről megjelent a minap.”

Owen 2005-ben 15 millió fontért négy évre írt alá a Newcastle-hoz, és szerződése hosszabbítását elsősorban a csapathoz visszatért menedzser, Kevin Keegan szorgalmazza. A vezetőség és a játékos közötti tárgyalások azonban az utóbbi időben megfeneklettek.

A Chiba Unitednál azután merülhetett fel a neve, hogy május 8-án Alex Miller lett a Tokió külvárosában, Ichiharában székelő csapat szakmai munkájának irányítója. Alex Miller a 90-es évek elején Skóciában töltött be vezetőedzői posztot, majd a Liverpool első csapatának lett az egyik edzője. Ekkor került közelebbi kapcsolatba Owennel, és állítólag ő csábítja 28 esztendős csatárt a Távol-Keletre.

Millernek egyébként nincs könnyű dolga, hiszen a Chiba jelenleg utolsó a J-League-ben: kilenc vereség és két döntetlen mellett mindössze egy győzelmet számlál.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik