Slaven Bilic: Csak remélni tudom, hogy Eduardo visszatér a futballba

Vágólapra másolva!
2008.02.24. 14:00
Slaven Bilic szövetségi kapitány szerint most az a legfontosabb, hogy a szombaton súlyos lábtörést szenvedett Eduardo még visszatérjen a labdarúgó-pályára, nem pedig a horvát válogatott Európa-bajnoki szereplése. A korábbi kiváló védő reméli, az Arsenal csatára felépül, ennek alapvető feltétele, hogy jól sikerüljön az elkerülhetetlen műtét.
Cesc Fabregas kétségebesése
Reuters
Cesc Fabregas kétségebesése
Cesc Fabregas kétségebesése
Reuters
Cesc Fabregas kétségebesése

„Hamarosan beszélek Boro Primoraccal (az Arsenal edzőjével), aki pontos tájékoztatást ad a helyzetről. De amit én láttam, arra csak azt mondhatom: Uramisten! Borzasztó és rettenetes, ami történt. Most minden az orvosok kezében van, csak remélni tudom, hogy jó hírekkel szolgálnak” – jelentette ki Bilic.

A nyári, osztrák-svájci közös rendezésű Európa-bajnokságra készülő horvát válogatott nem csak legjobb csatárát, hanem a szakvezető személyes kedvencét veszítette el a Birmingham City elleni bajnokin.

„Mintha a fiam lenne. Most azt a legfontosabb, hogy minden kedvezően alakuljon, remélem, így is lesz. Bizonyosnak veszem, hogy Dudu visszatér, de másodlagos, hogy az Európa-bajnokság előtt vagy után játszik újra” – jelentette ki Bilic.

Martin Taylor azonnal piros lapot kapott a brutális belépőért, és valószínű, hogy súlyos eltiltást szab ki rá az angol szövetség (FA). Arsene Wenger, az „ágyúsok” szakmai főnöke szerint az örökös eltiltás lenne a legmegfelelőbb döntés.

Az angol média szerint legalább nyolc hónapos kényszerpihenő vár Eduardo da Silvára, így Bilic „reménye” alaptalannak tűnik. Bizonyosnak látszik, hogy a brazil származású klasszis idén már nem léphet pályára, kihagyja az Európa-bajnokságot.

„Beszéltem néhány angol újságíróval, akik azt mondták, néhány éve Alan Smith is hasonló sérülést szenvedett. Ő pedig visszatérhetett a pályára”- mondta Slaven Bilic.

Smith két évvel ezelőtt a Liverpool FC elleni FA Kupa-mérkőzésen szenvedett súlyos bokatörést, hónapokat hagyott ki és visszatérése után gyorsan kiderült, már nem éri el a Manchester Unitednél elvárt szintet. Napjainkban a Newcastle United futballistája, és alaposan beleszürkült a Premier League-be, pedig korábban sokan úgy vélték, az angol labdarúgás egyik állócsillaga lehet…

Martin Taylor brutális belépője

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik