A Liverpool ötgólos győzelemmel ünnepelte Carragher jubileumát

Vágólapra másolva!
2008.01.15. 23:30
Magabiztos győzelemmel jutott tovább a Liverpool az FA-kupa harmadik fordulójából. Steven Gerrardék nehezen törték fel a Luton védelmét, de a középpályás végül három góllal vette ki a részét a sikerből, Jamie Carragher pedig 500. meccsét játszotta. Gera Zoltán 73 percet kapott a WBA-ban, a birminghamiek tizenegyespárbaj után búcsúztatták a Charltont.
Fernando Torres (balra) és Alvaro Arbeloa (jobbra) üdvözli a vezető gólt szerző Ryan Babelt
Reuters
Fernando Torres (balra) és Alvaro Arbeloa (jobbra) üdvözli a vezető gólt szerző Ryan Babelt
Fernando Torres (balra) és Alvaro Arbeloa (jobbra) üdvözli a vezető gólt szerző Ryan Babelt
Reuters
Fernando Torres (balra) és Alvaro Arbeloa (jobbra) üdvözli a vezető gólt szerző Ryan Babelt

FA-KUPA

3. FORDULÓ
  • Bury (IV) – Norwich (II) 2-1
  • Liverpool – Luton Town (III) 5-0
  • Reading – Tottenham 0-1
  • Milwall (III) – Walsall (III) 2-1
  • West Bromwich (II) – Charlton (II) 2-2 – tizenegyesekkel: 4-3
Több mérkőzés megrendezését a heves esőzés és az emiatt használhatatlanná vált pályák nem engedélyezték, de öt találkozóra így is sor került.

Gera Zoltán a hét végén csak csereként állt be, Tony Mowbray azonban most a kezdők közé nevezte a magyar válogatott játékost. A birminghamiek nem halasztották sokáig a vezetés megszerzését, a 14. percben már előnyhöz jutottak: egy Jonathan Greening-beadást Andrade Filipe Teixeira fejelt vissza, és az érkező Roman Bednar a kapuba lőtt.

Gera egy perccel később sárga lapot kapott Michael Jones játékvezetőtől, miután felrúgta Kelly Yougát.

A vendég Charlton a félidő lefújása előtt egyenlíthetett volna, ám Luke Varney óriási helyzetben az ötösről a kapu fölé lőtt.

Szünet után növelte előnyét a WBA, ekkor James Morrison szánta el magát lövésre, és a labda a bal alsó sarokban kötött ki. Nem sokkal később Gera is betalálhatott volna, de 11 méteres lövését hárította Nicky Weaver.

A 64. percben visszajöttek a Charlton reményei, mert bár Chris Iwemulo elől még menteni tudott lábbal Dean Kiely kapus, Darren Ambrose-nak már nem okozott gondot a hálóba helyezni. Az ír kapus utána hatalmasat hárított Matt Holland lövésénél.

Gerát a 73. percben váltotta Robert Koren, és a WBA úgy gondolta, már kiharcolta a továbbjutást, amikor Chris Dickson a hosszabbításban nagy gólt ragasztott a felső sarokba. A hosszabbítás sem hozott döntést, jöhettek a büntetők. Varney az első körben a felső lécet találta el, de a második párban sikerült egyenlítenie a Charltonnal, mivel Jonathan Greening próbálkozását védte Weaver. A WBA a negyedik körben jutott ismét előnyhöz, ekkor Kiely védte Zhi lövését, míg Morrison nem hibázott. Az utolsó párban már nem hibázott senki, így a birminghamiek léptek tovább.

A Liverpoolnak a harmadosztályú Luton ellen kellett ismételnie, és ez lehetőséget adott Jamier Carraghernek, hogy 500. mérkőzését játssza a klub színeiben. A másik oldalon az egykori Pool-játékos, a korábban a középpályán jeleskedő veterán skót Don Hutchison kapott helyet a védelem közepén.

Jól kezdett a Liverpool, Ryan Babel már a 9. percben eltalálta a kapufát egy 16 méteres lövéssel. Rafael Benitez csapata fölényben játszott, de ez várható is volt az élvonalbeli gárdától. A vezetést azonban nem tudták megszerezni, hiszen a vendégvédelem – Hutchisonnal az élen – nagyon jól blokkolta a támadásokat.

A félidő lefújása előtt viszont mégiscsak sikerült megszereznie a vezetést a hazaiaknak: Fernando Torres tette a labdát Babel elé, a holland játékos pedig Dean Brill hálójába lőtt. Megtört a jég.

Az 52. percben pedig a továbbjutást is eldöntötte a Pool. Jermaine Pennant beadását Peter Crouch fejelte vissza középre, ott pedig Steven Gerrard eszmélt a leggyorsabban, és közelről a kapuba bólintott.

Négy perc múlva Gerrard szöglete után Sami Hyypiä bólintott kapura, és a labda Matthew Springen megpattanva került a hálóba. A 64. percben Gerrard újra eredményes volt, 17 méterről lőtt Brill kapujába. A Liverpool 5-0-ra nyert, miután Gerrard megszerezte harmadik gólját is.

A Tottenham a Reading otthonában harcolta ki a továbbjutást, egy szöglet után Younes Kaboul fejesét csak a kapufára tudta tolni a Reading kapusa, a lepattanóra pedig jól érkezett Robbie Keane, és a hálóba talált.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik