Klinsmann is esélyes volt korábban a Liverpool kispadjára

Vágólapra másolva!
2008.01.14. 16:06
A Liverpool labdarúgócsapatának társtulajdonosa, Tom Hicks elismerte, hogy novemberben egyeztetett Jürgen Klinsmannal a vezetőedzői posztról, de ma már nem forog veszélyben Rafa Benítez széke. Azóta sikerült megegyeznie a spanyol mesterrel a folytatásról, és a legnagyobb egyetértésben folytatódhat a közös munka.
Hicks szerint már nem inog a kispad Benítez alatt (képünkön)
Hicks szerint már nem inog a kispad Benítez alatt (képünkön)
Hicks szerint már nem inog a kispad Benítez alatt (képünkön)
Hicks szerint már nem inog a kispad Benítez alatt (képünkön)

Tom Hicks és George Gillett, a Liverpool két amerikai tulajdonosa fejében akkor fordult meg az edzőváltás gondolata, amikor a „vörösök” bukdácsoltak a bajnokságban, a Bajnokok Ligájában a kiesés szélére sodródtak, és különböző nézeteltéréseik támadtak Rafael Benítezzel.

A szakember ugyanis ragaszkodott ahhoz, hogy a téli átigazolási időszakban még jobban megerősítsék a keretet, pedig a nyáron olyan labdarúgók érkeztek az együtteshez, mint Fernando Torres, Ryan Babel és Andrij Voronyin.

A Klinsmann-nal történt találkozásról így nyilatkozott Hicks: „Nagyon nagy hatást tett rám Jürgen. Azért egyeztettünk vele, hogy biztonsági tartalékként esetleg beugorhasson, ha Rafa úgy dönt, a Real Madrid kispadjára ül le”.

Benítezzel a Manchester United elleni bajnoki mérkőzést követően ültek le beszélni a tulajdonosok, és úgy álltak fel a tárgyalóasztaltól, hogy sikerült friss vizet önteniük a pohárba.

„Eredményesen zárult a tárgyalás, és azt hiszem, sikerült minden kérdőjelet kiegyenesítenünk a jövőjét illetően. Rafa elmondta, hogy a Liverpoolnál képzeli el a folytatást, és nem áll szándékában más csapat után nézni” – oszlatta el a pletykákat Hicks.

„Nem sikerült semmilyen megegyezésre jutnunk Jürgennel, de mindannyian örülünk annak, hogy a következő szezontól Németországban bizonyíthat egy európai sztárcsapat élén.”

Klinsmann a napokban írta alá szerződését a Bayern München együtteséhez, a nyáron váltja az Európa-bajnokság után a svájci válogatott szövetségi kapitányaként dolgozó Ottmar Hitzfeldet.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik