Sir Bobby Charlton után David Beckham lehet az MU nagykövete

Vágólapra másolva!
2008.01.08. 11:28
Angol lapértesülés szerint a legendás Sir Bobby Charlton után a napjainkban a Los Angeles Galaxyt erősítő David Beckham lehet a Manchester United labdarúgócsapatának nagykövete. A „kinevezésre” akkor kerülhet sor, ha a 32 éves középpályás befejezi pályafutását.
Beckham-öröm az MU mezében
Beckham-öröm az MU mezében
Beckham-öröm az MU mezében
Beckham-öröm az MU mezében

Beckham a mai napig rendkívüli népszerűségnek örvend a „vörös ördögöket” imádó szurkolók körében és a klub mostani vezetői is kedvelik a sztárt. Igaz, 2003-ban viharos körülmények között kellett távoznia az Old Traffordról a Real Madridhoz, de a játékos azóta már tisztázta a nézetkülönbségeket Sir Alex Fergusonnal. Ha Beckham elfogadja a tiszteletbeli klubnagyköveti felkérést, akkor világszerte népszerűsítheti az angol bajnokság legutóbbi győztesét.

A középpályás gyerekkorától áll kapcsolatban a Manchester Uniteddel, édesapjától „örökölte” a klub iránti szeretetét. Pedig a Beckham-család akkori székhelye London volt, de David Beckham már korán eldöntötte, ha az élet úgy hozza, akkor bizony a „vörös ördögök” ajánlatát fogadja el.

A népszerű futballista végül 1993 és 2003 között (265 mérkőzés/61 gól) játszott a Manchester Unitedben, de a mai napig kötődik a klubhoz, már többször kijelentette, mindig örömmel tölti el, ha korábbi csapata sikert ér el. David Beckham egyik legjobb barátja a gárda jobbhátvédje, Gary Neville , akivel folyamatos kapcsolatban áll. A sztár és az MU-szurkolók tavaly tavasszal ismét bebizonyították egymás iránti szeretetüket, amikor Beckham az Old Traffordon rendezett nemzetközi gálamérkőzésen fejezte ki köszönetét az egy évtizedes „együttműködésért”.

Ha David Beckham valóban a klub nagykövete lesz, akkor az MU egyik legsikeresebb játékosát követheti.

Az 1937. október 11-én született Sir Bobby Charlton már régóta segíti különböző formában a klubot, korábban tehetségek felfedezésével is foglalkozott, míg az elmúlt években az ünnepi rendezvényeken és a gárda hazai és külföldi érkőzésein is feltűnik. Játékosként 1968-ban BEK-győztes volt, háromszor nyert bajnokságot és egyszer FA Kupát, 1966-ban aranylabdásnak választották. A válogatott mezét 106 alkalommal húzta magára, 1966-ban világbajnoki címet ünnepelhetett. ----
----
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik