A City egy ponttal gazdagodott, a Blackburn a Newcastle ellen nyert

Vágólapra másolva!
2007.12.01. 18:28
A két nagycsapat mérkőzése között (a Chelsea koradélután verte a West Hamet 1-0-ra, míg az Arsenal 18 óra 15 perckor kezd az Aston Villa otthonában) öt másik meccset is rendeztek az angol labdarúgó-bajnokság élvonalában (Premier League) szombaton.
A Blackburn a Newcastle ellen nyert
Reuters
A Blackburn a Newcastle ellen nyert
A Blackburn a Newcastle ellen nyert
Reuters
A Blackburn a Newcastle ellen nyert

Szavazás

Ki lesz a bajnok 2008-ban a Premier League-ben?

Írja be az itt látható számot!
A legmagasabban jegyzett - legalább is a 2007-2008-as bajnokságban - csapat az öt meccsen pályára lépő tíz alakulatból a forduló előtt a harmadik helyen tanyázó Manchester City volt. Sven-Göran Eriksson együttese tehát a Wigan elleni bajnoki előtt tudhatta, esetleges győzelmével egy pontra megközelíthetné a listavezető Arsenalt.

Jól is indult a mérkőzés a kisebbik manchesteri alakulat számára. Rögtön az első percben Geovanni startolt az elmélázó védők között egy előreívelt labdára, majd higgadtan Chris Kirkland kapujába helyezett.

Paul Scharner azonban megmentette az egyik pontot a Wigannak. A 25. percben szerzett találatával már a mérkőzés korai szakaszában kialakult az 1-1-es végeredmény.

Továbbra sem megy a Newcastle Unitednek. A "szarkák" ezúttal a Blackburn Rovers vendégei voltak, s bár Obafemi Martins a második félidő elején szerzett találatával vezettek 1-0-ra, végül 3-1-es vereséget szenvedtek.

Sam Allardyce együttesének vesztét David Bentley okozta. Az egykori Arsenal-játékos az 54., majd a 67. percben szerzett góljával fordított a Rovers. Tugay Kerimoglu ráadásban szerzett találata már csak hab volt a tortán.

Anthony Stokes elrontotta Paul Jewell bemutatkozását a Derby County kispadján. A bajnokság utolsó helyezettje 92 percig állta a hazai pályán játszó Sunderland rohamait. Végül azonban Stokes találata 1-0-s vendégvereséget eredményezett.

PREMIER LEAGUE

  • 15. FORDULÓ:
  • Blackburn Rovers-Newcastle United 3-1 (Bentley 54., 67., Tugay 90. ill. Martins 47.)
  • Portsmouth-Everton 0-0
  • Reading-Middlesbrough 1-1 (Kitson 54. ill. Tuncay 83.)
  • Sunderland-Derby County 1-0 ( Stokes 90.)
  • Wigan Athletic-Manchester City 1-1 (Sharner 25. ill. Geovanni 1.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik