A Plymouth elnöke szerint Buzsáky maradása angol ügynökén bukoktt

Vágólapra másolva!
2007.11.20. 14:31
A Plymouth Argyle elnöke szerint Buzsáky Ákos azért távozott a klubtól, mert az ügynökének járó jutalékról nem sikerült megegyezni. Paul Stapleton a thisisplymouth.co.uk című weboldalon publikált interjúban úgy nyilatkozott: a magyar válogatott középpályással már megállapodtak abban, hogy 2010-ig marad, az üzlet a menedzserén bukott meg. A szóban forgó közvetítő Sam Stapleton, aki Filipovics Vladannak, Buzsáky igazi menedzserének segít. Filipovics szerint a vádak nem igazak, Stapleton pedig az egyik legkorrektebb játékosügynök a piacon (lásd keretes írásunkat).
Buzsáky Ákos ma már a Queens Park mezében játszik, a múlt azonban még kísérti
Action Images
Buzsáky Ákos ma már a Queens Park mezében játszik, a múlt azonban még kísérti
Buzsáky Ákos ma már a Queens Park mezében játszik, a múlt azonban még kísérti
Action Images
Buzsáky Ákos ma már a Queens Park mezében játszik, a múlt azonban még kísérti

FILIPOVICS VLADAN MINDENT CÁFOL

Buzsáky Ákos menedzsere, Filipovics Vladan megkeresésünkre leszögezte: nem igazak Paul Stapleton állításai. Úgy vélekedett, hogy a Plymouth elnöke a szurkolók megnyugtatása miatt állt elő ezzel a verzióval.
„Nem anyagi kérdéseken dőlt el ez a dolog – kezdte Filipovics. – Ákos egyszerűen nem volt elégedett a helyzetével, nem érezte, hogy sztenderd csapattag, hogy valóban stabil helye van az együttesben.”
„Nem igaz az sem, hogy végleges megegyezést kötött a fizetéséről, mielőtt a QPR-hoz igazolt.”
„Ismerem Paul Stapletont, rendes ember, de szerintem ezt a nyilatkozat azért tette, mert a szurkolóknak mondania kellett valamit arról, miért engedte el a klub Buzsákyt.”
„Ami Sam Stapletont illeti, ő velem és Ákossal is mindig egyeztetett, mielőtt leült tárgyalni, és ügynöki jutalékról és hasonló dolgokról nem volt szó.”
Felvetésünkre, hogy Sam Stapleton ellen 2007 februárjában az Angol Labdarúgó-szövetség (FA) már eljárást indított, mert a gyanú szerint 2005-ben, amikor Gyepes Gábor szerződtetésében közvetített a Wolverhampton felé, hamis banki adatokat tartalmazó számlát bocsátott ki, Filipovics így reagált.
„Erről bebizonyosodott, hogy hamis vád. Arról volt szó, hogy akkor került velem kapcsolatba, és korábban egy másik irodával volt szerződése. Az említett iroda pénzt akart látni a tranzakcióból, de Sam Stapleton – akit én az egyik legkkorrektebb, legnormálisabb embernek tartok a piacon – tisztázódott a vádak alól.”
„Annak ellenére, amit a közvélemény láthatott ebből az ügyből, elmondhatom, hogy Ákos megállapodott a Plymouth Argyle-lal a jövőbeli fizetéséről” – idézte a cikkíró Paul Stapletont.

„Azt követően viszont akadályba ütköztünk, ez az akadály pedig az az összeg volt, amit az ügynökének, Sam Stapletonnak kellett volna fizetni.”

„Nem az volt a szándékunk, hogy azért fizessünk nagyobb összeget a játékosnak, hogy ezáltal burkoltan az ügynökét fizessük meg” – folytatta az elnök.

„A szabályok ugyanis azt mondják, hogy a közvetítőnek direkt módon nem fizethetünk, ha egy játékos képviseletében jár el.”

„Beszéltem Sam Stapletonnal erről, és megmondtam neki, hogy szerintem ez nem volt korrekt.”

„Erre ő azt mondta, hogy Ákos olyan szerződést írt alá vele, amelyben vállalta, hogy ő (Buzsáky) fizeti ki az ügynöki jutalékot.”

„Felhívtam a menedzsert (Ian Holloway) – folytatódik a nyilatkozat –, aki nem volt boldog, és közölte, ezt nem akarja kifizetni. Ugyanaz volt a véleménye, ami az enyém, de előbb tudni akartam, valóban így van-e.”

Buzsáky új klubja, a Queens Park Rangers ezzel szemben – legalábbis Paul Stapleton szerint – hajlandó volt kifizetni az ügynöknek járó pénzt is, ezért történt meg a váltás.

„Ákos elment a QPR-hoz, és kicsivel több pénzt kap, de nem kizárólag ez az, amiért oda igazolt” – fogott bele az újabb történetbe az elnök.

„Kaptam e-maileket, amelyek arról szóltak, hogy Ákos örült annak, hogy aláírhat hozzánk egy magasabb fizetésért, tehát nem a Plymouthon múlott, nem azon, hogy nem akart eleget adni a játékosnak.”

Paul Stapleton elmondta még: Sam Stapleton a másik két magyar játékos, Halmosi Péter és Tímár Krisztián átigazolásában is közreműködött, és ott minden rendben volt.

Hozzátette: ő személy szerint segítette Buzsáky Ákost abban az időben, amikor megérkezett, és kicsit magányosnak tűnt.

Megjegyezte: az 500 ezer font, amit végül az Argle kapott Buzsákyért, jó pénz, senki nem bukott az üzleten.

Végezetül minden jót kívánt a magyar játékosnak a Queens Park Rangersnél.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik