Buzsáky Ákos váltott: a Queens Park Rangers szolgálatába szegődik

Vágólapra másolva!
2007.10.30. 08:48
Bár a klub e sorok megjelenéséig hivatalosan még nem erősítette meg, a Nemzeti Sport kiderítette: Buzsáky Ákos a Queens Park Rangers labdarúgócsapatának játékosa lesz. Ezt a játékos mondta el lapunknak. A Plymouth Argyle jövő január 1-jéig kölcsönadja a válogatott futballistát a Bernie Ecclestone és Flavio Briatore többségi tulajdonában álló egyesületnek, majd két és fél évre megvásárolja a játékjogát.
Buzsáky Ákos (balra) számára középtávon előrelépést hozhat ez a váltás
Imago
Buzsáky Ákos (balra) számára középtávon előrelépést hozhat ez a váltás
Buzsáky Ákos (balra) számára középtávon előrelépést hozhat ez a váltás
Imago
Buzsáky Ákos (balra) számára középtávon előrelépést hozhat ez a váltás

Az angol másodosztályban szereplő Queens Park Rangers hétfőn kinevezte vezetőedzőnek az olasz Luigi de Caniót, magyar szempontból azonban született egy ennél is fontosabb döntés: Buzsáky Ákos szintén a nyugat-londoni alakulat szoplgálatába áll.

A hétszeres válogatott középpályás nagy kedvenc volt a Plymouthnál, amely 2005-ben szerződtette az FC Portótól, ő azonban nem akarta aláírni a vezetők által a múlt héten elé tett szerződést.

A 65 másodosztályú bajnoki mérkőzésen eddig nyolc gólt szerző, 25 éves MTK-nevelés ügynöke, Filipovics Vladan segítségével gyorsan talált magának új csapatot: a Queens Park Rangerst.

Az 1882-ben alapított patinás, de hatalmas adósságokkal küzdő klubot augusztusban vásárolta meg a Formula–1-ből jól ismert Bernie Ecclestone és Flavio Briatore.

Ecclestone bejelentette: az új tulajdonosi kör négy éven belül élvonalbeli együttest akar látni a Loftus Roadon. A QPR jelenleg az utolsó előtti helyen álló a 24 csapatos Chamionsshipben.

„Hatalmas lehetőséghez jutottam ezzel a váltással” – nyilatkozta hétfő este a Nemzeti Sportnak Buzsáky.

„Tudom, sokan fintorognak, hiszen a csapat jelenleg kieső helyen áll a másodosztályban, ám nagy terveket szövögetnek a klubnál.”

„Most nevezték ki menedzsernek az olasz Luigi de Caniót, s büszke vagyok arra is, hogy én vagyok az új edző első igazolása.”

Az 50 éves Di Canio korábban az Udinese, a Napoli, a Reggina, a Genoa, legutóbb pedig a Siena edzője volt. A szakember „fantasztikus lehetőségnek” nevezte új munkáját, és hozzátette: nem fog csalódást okozni Bernie Ecclestone-nak és Flavio Briatorének.

Buzsáky Ákosért lapunk információi szerint 500 ezer brit fontot (180 millió forintot) fizetett a Queens Park Rangers a Plymouthnak, amely 2005-ben 275 ezerért vásárolta meg a játékjogát.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik