Gera nem érzi a bizalmat, ezért nem siet aláírni új szerződését

Vágólapra másolva!
2007.10.28. 21:58
Gera Zoltán nem elégedett a jelenlegi helyzetével az angol West Bromwich Albion futballklubnál, éppen ezért nem kapkod, hogy meghosszabbítsa a szerződését a birminghamiekkel. A 49-szeres válogatott játékos meglepően őszinte nyilatkozatot tett azt követően, hogy pénteken vezető helyen jelent meg írás a klub honlapján, amelyben Tony Mowbray menedzser arra biztatta Gerát, hogy maradjon a WBA-nél.
Gera Zoltán egy kicsit elkeresedett, a jelenlegi helyzetben inkább a távozása valószínű
Imago
Gera Zoltán egy kicsit elkeresedett, a jelenlegi helyzetben inkább a távozása valószínű
Gera Zoltán egy kicsit elkeresedett, a jelenlegi helyzetben inkább a távozása valószínű
Imago
Gera Zoltán egy kicsit elkeresedett, a jelenlegi helyzetben inkább a távozása valószínű

Gera Zoltán attól teszi függővé a maradását a West Bromwich Albionnál, hogy hogyan számolnak vele, és mennyi játéklehetőséget adnak neki az angol másodosztályú együttesnél. A 28 éves támadó szerződése a nyáron jár le a WBA-vel.

„Aki ismer az tudja, hogy nekem a pénz nem minden, én játszani szeretek, és nem vagyok attól boldog, ha van egy jó szerződésem, sok pénzt keresek, de a padon ülök” – fogalmazott nyilvános sajtónyilatkozatában Gera, aki kijelentette: úgy érzi, patthelyzet alakult ki.

„Nem vagyok elégedett a jelenlegi helyzetemmel, és nem vagyok boldog tőle, főleg azért nem, mert az idei szezon nem így indult – folytatta Gera.

„A nyáron egy nagyon jól sikerült alapozást tudtam magam mögött, és azt hiszem mondhatom, hogy kirobbanó formában voltam. Ez látszott talán a válogatottbeli meccseken is, de itt Angliában is az egyik jó mérkőzést játszottam a másik után. Jól éreztem magam, boldog voltam, és ebben az időszakban jelezték a klub vezetői, hogy szívesen hosszabbítanának velem szerződést.”

A korábbi ferencvárosi és pécsi játékos elárulta: bár nem tett le arról, hogy újra az élvonalban szerepeljen, de az idény elején hajlott arra, hogy hosszabbítson.

„A jelenlegi WBA-nak komoly esélye van arra, hogy feljusson. Közel voltam tehát ahhoz, hogy megállapodjak egy új szerződésről, amikor számomra váratlanul, egyik napról a másikra kikerültem a csapatból, ahová azóta sem kerültem vissza.”

Gera így emlékezett vissza azokra a napokra:

„A Scunthorpe elleni idegenbeli mérkőzésen 3-2-re nyertünk, és saját megítélésem szerint az a meccs volt idén a legjobb meccsem WBA-mezben, de azt mondom mindent egybevetve is, hiszen még az olaszok elleni válogatott meccshez képest is jobb teljesítményt nyújtottam. A West Bromwich weboldalán engem választottak a meccs emberének. Ezt követően a Cardiff ellen a keretben sem voltam, de ezt annak tudtam be, hogy pihentetni kíván az edzőm, ám az azt követő hat bajnoki meccsből csupán egyszer voltam kezdő, és csereként harminc perc volt a legtöbb amit kaptam, de rendszerint inkább csak húsz perc körüli időt tölthettem a pályán. Igyekeztem ezeket a perceket is jól kihasználni, és bizonyítani, hogy helyem van a csapatban.”

Hozzátette: nem várta el, hogy bérelt helye legyen a kezdőcsapatban, de nem értette, ha jól játszik, miért nem kapja meg mégis a bizalmat.

„Csak azzal tudom az egészet magyarázni, hogy nem számolnak velem igazán, és talán nem tartanak annyira fontos játékosnak. Ilyen érzésekkel viszont úgy éreztem hiba lenne aláírni egy új szerződést.”

Végezetül Gera Zoltán így összegezte a helyzetét és a legközelebbi terveit a jövőről:

„Szeretem a klubot, a játékosokat, a szurkolókat, de a történtek tudatában most biztosan nem fogok kapkodni. Szeretném tisztán látni, és érezni, hogy mekkora a bizalom irántam, mennyire vagyok fontos.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik