Michael Owen: Ne Allardyce mondja már meg, mikor játszhatok!

Vágólapra másolva!
2007.10.09. 11:51
Michael Owen, a Newcastle United és az angol válogatott támadója kijelentette, hogy orvosán kívül senkire nem hallgat azzal kapcsolatban, hogy pályára léphet-e, avagy nem. Egészségesnek érzi magát, játékra is jelentkezett Steve McClaren angol szövetségi kapitánynál, és mindkét fronton bevethetőnek érzi magát.
Michael Owen saját bevallása szerint harcra kész
Michael Owen saját bevallása szerint harcra kész
Michael Owen saját bevallása szerint harcra kész
Michael Owen saját bevallása szerint harcra kész

Michael Owen, a Newcastle United csatára közölte Sam Allardyce-szal, klubja edzőjével, hogy ne mondja meg neki, mikor léphet pályára hazája válogatottjában, és mikor nem.

A támadó kijelentette, hogy kizárólag Dr. Ulrike Muschaweck, német orvosa tanácsaira fog hallgatni azzal kapcsolatban, hogy mikor elég egészséges már, és mikor jelentkezhet játékra.

A híres orvos operálta meg a múlt héten Owen sérült ágyékát, a játékos pedig azt nyilatkozta a műtétet követően, hogy Allardyce tévedett a sérülésével kapcsolatban.

A „szarkák” trénere úgy „számolta ki”, hogy csatára múlt hónapban szenvedett ágyéksérülést az angol válogatott valamelyik mérkőzésén, Owen szerint azonban a probléma már korábbra datálható.

„Egyedül rá (Muschaweckre) fogok hallgatni, mert ő tényleg tudja, miről beszél - nyilatkozta a 27 éves játékos. - Vajon játszhatok Észtország ellen? Nem látom be, miért ne tehetném. Az orvosom semmit nem mondott, ami indokolná, hogy ne játsszak.”

„Tudom, hogy az edzőm azt nyilatkozta, hogy a válogatott mérkőzéseken sérültem le, de ez nem igaz, mert már korábban is éreztem a fájdalmat.”

Owen csereként tért vissza a Newcastle csapatába, és győztes gólt is szerzett a vasárnapi Everton elleni 3-2-re megnyert mérkőzésen - mindössze nyolc nappal a müncheni operáció után.

„Már vagy hat hete éreztem ezt a fájdalmat, ezzel vészeltem át az utóbbi meccseket” – mondta a csatár, aki már jelezte a válogatott felé: egészséges, és a szövetségi kapitány számíthat rá a küszöbön álló selejtezőkön Észtország és Oroszország ellen.

Sam Allardyce ugyanakkor aggodalmát fejezte ki Steve McClaren, a válogatott szövetségi kapitánya felé Owen sérülése miatt.

„Hát ez hihetetlen - kommentálta edzője üzenetét az érintett. - Jól érzem magam. Ha ellenőrzésed alatt tudod tartani a fájdalmat, tudod kezelni és vigyázni, addig minden rendben van.”

„Szerencsére most már nem érzek fájdalmat, és pályára tudok lépni mindkét fronton - a válogatottban és a klubcsapatomban is” - tett pontot nyilatkozata végére a támadó.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik