Ügynöke szerint Henk ten Cate már megegyezett a Chelsea-vel

Vágólapra másolva!
2007.10.05. 08:50
Sigi Lens, Henk ten Cate ügynöke a Sun című lapnak elmondta, hogy az Ajax Amsterdam szakvezetője a Chelsea-vel mindenben megegyezett. Most már csak a két klub egyezsége van hátra.

Csütörtökön a Voetbal International már hírül adta, hogy az 52 éves szakembert szeretné megszerezni a Chelsea a sportigazgatói munkakörbe. Frank Arnesen technikai igazgató már tárgyalt is a holland szakemberrel az esetleges klubcseréről.

Henk ten Cate ügynöke, Sigi Lens is nyilatkozott az ügyben, és elmondása szerint a holland edző otthagyja az Ajaxot, és Londonba költözik, ahol átveszi a korábban Avram Grant által betöltött posztot. Lens elmondta, a klub és Henk ten Cate már mindenben megegyezett, már csak az Ajax és a Chelsea megállapodása várat magára.

Henk ten Catét egyébként 2008-ig köti szerződés az amszterdami együtteshez, akikkel a nemzetközi porondon nem sok sikert ért el. 2006-ban és 2007-ben sem jutott be a BL csoportkörébe, valamint az UEFA-kupában is elbúcsúztatta a Dinamo Zagreb.

Az amszterdami együttes kiesése egyébként nagy feketeleves volt az edző számára, aki úgy nyilatkozott, hogy az elmúlt öt-hat évben komoly nemzetközi siker nélkül álló klub számára fontos lenne, hogy visszakerüljön a kontinens legjobb 16 csapata közé.

A holland szakvezető korábban Magyarországon is dolgozott, az 1999-2000-es szezonban az MTK-t irányította. Barcelonában évekig Frank Rijkaard másodedzője volt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik