Roman Abramovics barátja, Avram Grant lett Mourinho utódja

Vágólapra másolva!
2007.09.20. 09:46
A brit közszolgálati televíziós csatorna, a BBC csütörtökön kora délután közölte, hogy Roman Abramovics tulajdonos egyik legjobb barátja, az eddig sportigazgatóként tevékenykedő Avram Grant lett Jose Mourinho utódja a Chelsea labdarúgócsapatánál. A londoni klub egyelőre nem közölte, milyen időtartamra "szerződött" az izraeli szakember.
Roman Abramovics barátja váltja Jose Mourinhót
Roman Abramovics barátja váltja Jose Mourinhót
Roman Abramovics barátja váltja Jose Mourinhót
Roman Abramovics barátja váltja Jose Mourinhót

A BBC szerint Grant segítője Steve Clark lesz.

Az 52 éves leendő vezetőedző néhány hónappal ezelőtt érkezett a Stamford Bridge-re. Az angol média már akkor úgy „tálalta” kinevezését, hogy csak idő kérdése a tréneri megbízatás. Igaz, Avram Grantnak akkor még „megkötötték a kezét”, nem szólhatott bele az első csapat munkájába, de szinte bizonyos, hogy Abramoviccsal azért elemezték időről-időre a „kékeket”.

Az izraeli szakember a Chelsea előtt a Portmosuthnál dolgozott technikai igazgatóként.

Az 1955. május 6-án született Avram Grant 1972 és 1986 között a Hapoel Petah Tikva ifjúsági csapatainál edzősködött, majd 1991-ig a felnőtteket dirigálta. Utána 1991 és 1995 között a Maccabi Tel-Aviv trénere volt, majd egy éven át a Maccabi Haifánál tevékenykedett.

Az izraeli szakember 1996 és 2000 között ismét a Maccabi Tel-Avivnál dolgozott, majd két évig a Maccabi Haifát irányította. Ezt követően 2002 és 2006 között az izraeli válogatott szövetségi kapitánya volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik