Csak döntetlenre futotta az „ágyúsok” erejéből a Rovers otthonában

Vágólapra másolva!
2007.08.19. 18:20
Döntetlen játszott az Arsenal labdarúgócsapata a Blackburn otthonában a Premiership 3. fordulójában. Az „ágyúsok” Robin Van Persie találatával a szünetben még vezettek, azonban David Dunn szerencsés góljával a Rovers otthon tartotta az egyik pontot.
Christopher Samba (jobbra) és Alexander Hleb csatája a labdáért
Reuters
Christopher Samba (jobbra) és Alexander Hleb csatája a labdáért
Christopher Samba (jobbra) és Alexander Hleb csatája a labdáért
Reuters
Christopher Samba (jobbra) és Alexander Hleb csatája a labdáért

Mindkét csapat számára jól kezdődött a bajnokság, hiszen az Arsenal az első fordulóban a Fulhamet győzte le 2-1-re, míg a Blackburn ugyanilyen arányban nyert a Middlesbrough otthonában.

A találkozó esélyesének mindenképpen az „ágyúsok” számítottak, még annak ellenére is, hogy nyáron eligazolt tőlük legnagyobb sztárjuk, Thierry Henry.

A meccs elején a hazaiaktól David Bentley próbálkozott egy távoli lövéssel azonban a labda a léc felett hagyta el a játékteret. Negyedórára volt szüksége Arséne Wenger csapatának a válaszra, azonban ez olyan jól sikerült, hogy Robin Van Persie meg is szerezte a vezetést a vendégeknek.

A félidő derekához érve Pedersen egyenlíthetett volna, azonban lövése a kapufa mellett suhant el. Ennél közelebb járt az első hazai gól megszerzéséhez Ryan Nelsen, akinek a fejese a kapufát már eltalálta, de az állás továbbra is változatlan maradt.

A szünet előtti percekben aztán kétszer is megduplázhatta volna szöglet után az előnyét, azonban előbb Samba blokkolta Senderos fejesét, majd Fabregas közeli próbálkozását Friedel ütötte ki.

A második játékrész elején inkább a hazaiaknak akadtak kisebb lehetőségei, de a legnagyobb helyzetet mégis a Wenger-csapat hagyta ki, méghozzá ismét Senderos, aki ezúttal is az ötösről fejelhetett, de a bal kapufa mellé bólintott.

A továbbiakban mindent megtett a Blackburn az egyenlítésért, és össze is jött ez a hazaiaknak, hiszen a hetvenkettedik percben Derbyshire passzolt jobbról David Dunn elé, aki mintegy huszonhárom méterről lőtt Jens Lehmann kapujának bal felső sarkába. A német kapus is vastagon benne volt a gólban.

A hajrában Fabregas győztes gólt szerezhetett volna egy szabadrúgás után, de a lövés pontatlan volt, így maradt a döntetlen.

ANGOL ÉLVONALBELI LABDARÚGÓ-BAJNOKSÁG (PREMIERSHIP)

1.FORULÓ
Blackburn – Arsenal 1-1 (Dunn 72. ill. Van Persie 18.)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik