Thierry Henry cáfol, nem egyezett meg az FC Barcelonával

Vágólapra másolva!
2007.06.12. 14:48
A France Football francia futballmagazin hétfőn arról számolt be, hogy Thierry Henry három évre megállapodott az FC Barcelonával. Az Arsenal 29 esztendős támadója kedden cáfolta a megegyezést, azt azonban elismerte, hogy továbbra is bizonytalan a jövője. A katalánok mellett az FC Liverpool és az AC Milan is szívesen látná soraiban a francia csatárt.
Thierry Henry: menni, vagy nem menni?
Thierry Henry: menni, vagy nem menni?
Thierry Henry: menni, vagy nem menni?
Thierry Henry: menni, vagy nem menni?

”A helyzet változatlan, semmi sem történt. Csak ismételni tudom önmagam, még nem hosszabbítottam meg a szerződésem Londonban, és más klubbal sem egyeztem meg” – mondta Thierry Henry a L’Equipe című francia sportnapilapnak.

”Egy évvel ezelőtt is ugyanez zajlott körülöttem, mindenki biztosra vette, hogy távozom, végül azonban maradtam az Arsenalnál. Most még nem tudom megmondani, hogy mi lesz a sorsom, de elképzelhető, hogy maradok” – fűzte hozzá a támadó.

Thierry Henry még 1997-ben, alig húsz esztendősen a Monaco játékosaként robbant be a francia futballválogatottba, 1998 nyarára pedig a nemzeti együttes meghatározó tagjává vált, tevékeny részese volt annak, hogy a hazai rendezésű világbajnokságot megnyerte a gall gárda.

A vb-diadal után azonban – utólag kijelenthető – a párizsi születésű csatár rosszul döntött amikor a Juventushoz szerződött. A legnagyobb jóindulattal sem futballozott eget rengető formában, emellett pedig a beilleszkedéssel is gondjai voltak. Ennek eredményeképpen december elején vette a kalapját, és visszatért nevelőegyesületéhez a Monacóhoz.

Azonban a következő nyáron újra útnak indult, ezúttal pedig már megtalálta a számítását. Az Arsenalnál az idei volt a nyolcadik esztendeje, az „ágyúsoknál” fogalommá vált a neve.

A teljesítményére sosem volt panasz, de rendre hangot adott nemtetszésének, miszerint nem elég erős a játékos keret, így pedig a vezetőség hiába vár a nagy sikerekre.

Henry azt ígéri nem fog titkolózni, amint eldől a jövője, tájékoztatni fogja a médiumokat. Hamarosan pont kerülhet az ügy végére, bár a Barcelona, a Milan és a Liverpool is érdeklődik, könnyen elképzelhető, hogy nem hagyja el az Arsenalt a klub emblematikus figurája.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik