FIFA-vizsgálat indul Carlos Tevez és Javier Mascherano ügyében

Vágólapra másolva!
2007.05.15. 14:46
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség vizsgálatot indít Carlos Tevez és Javier Mascherano tavaly nyári átigazolási ügyében, noha a Premier League többször leszögezte, a West Ham United csak a két szerződés záradékának elfogadásával követett el, 5,5 millió fontos pénzbírságot érő hibát. A FIFA-nyomozásról szóló döntést Sepp Blatter elnök jelentette be.
Folytatódik a Tevez-Mascherano-saga...
Folytatódik a Tevez-Mascherano-saga...
Folytatódik a Tevez-Mascherano-saga...
Folytatódik a Tevez-Mascherano-saga...

„Szerintem valamilyen hiba történt, ezért meg kell nyitnunk az ügyet. Bármilyen döntést hozunk, annak eredménye megelőzi a következő szezont „ – jelentette ki a nemzetközi föderáció első számú vezetője.

A West Ham United a Premier League két vonatkozó szabályát sértette meg, amikor harmadik felet is bevont a két argentin sztár szerződésének záradékába. A WHU a két argentin klasszis játékjogát a befektetési tanácsadó cégtől vásárolta meg, amit tiltanak a Premier League szabályai. A csapatok csak egymással egyezhetnek meg, harmadik fél nélkül. A West Ham United a szabálysértést elismerte, a szövetség 5,5 millió fontra büntette a vétkes egyesületet.

„A két átigazolás esetében csak okoz problémát, hogy a szerződés egyik záradéka megengedi, hogy Kia Joorabchian (az MSI vezetője) eladhatja más csapatnak a két labdarúgót. Ezt viszont a korábbi vizsgálat kezdetén a West Ham töröltette. Ezután pedig a klub írásos bizonyítékot szolgáltatott a Premier League-nek az új megállapodásról” – jelentette ki korábban a liga szóvivője.

„Alaposan megvizsgáljuk az eseteket, ugyanis jogunk van ahhoz, hogy kiderítsük az igazságot” – szögezte le Blatter.

A sportvezető ugyanakkor hozzátette: nemrég egy svájci bíróság úgy döntött a spanyol harmadik vonalban szereplő Rayo Vallecano keresetében, hogy a FIFA-nak jogosult arra, hogy jogi döntést hozzon a futballklubok esetében. Blatter szerint a fegyelmi szabályzat valamennyi, tizennégyféle szankcióját alkalmazhatja, a figyelmeztetéstől kezdve a pontlevonáson át a kizárásig.

Az angol labdarúgó Premier League-ből kiesett Sheffield United több klubbal közösen sportbíróságnál kéri, hogy az átigazolási szabályokat Carlos Tevez és Javier Mascherano esetében megszegő West Ham Unitedet büntetőpontokkal sújtsák és így – közvetetten - zárják ki az élvonalból. A klub kezdeményezéséhez csatlakozott a Wigan Athletic, a Middlesbrough, a Fulham és a Charlton Athletic.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik