John Terry: Emelt fővel állunk díszsorfalat a Manchester Unitednek

Vágólapra másolva!
2007.05.08. 09:59
Nem lesz könnyű díszsorfalat állni a Manchester Unitednek a Stamford Bridge-en – ismerte el John Terry, a 2005-ös és 2006-os bajnok Chelsea labdarúgócsapatának kapitánya. A hétvégén eldőlt: Sir Alex Ferguson együttese megnyerte az angol élvonalbeli bajnokságot, így szerdán éppen a trónfosztott Chelsea-re vár a feladat, hogy a hagyományok szerint díszsorfalat álljon a Premiership győztesének.
John Terry (balra): Már túl vagyunk rajta?
Reuters
John Terry (balra): Már túl vagyunk rajta?
John Terry (balra): Már túl vagyunk rajta?
Reuters
John Terry (balra): Már túl vagyunk rajta?

Érdekesség, hogy két évvel ezelőtt hasonló volt a helyzet, csak éppen fordítva, ez azonban egyáltalán nem könnyíti meg a londoni kékek dolgát.

„Jose Mourinho már elmondta, hogy megkapják tőlünk a díszsorfalat, ugyanúgy, ahogyan mi megkaptuk tőlük” – fogalmazott John Terry.

„Ahogyan elnéztem néhány arcot a mieink közül, hát… egyáltalán nem lesz könnyű. Már túltettük magunkat rajta, és játékosként és személyiségként övék a teljes tiszteletünk.”

„Megtesszük, mégpedig emelt fővel” – fűzte hozzá a válogatott védő.

Szavazás

Melyik csapat nyeri az angol FA-kupát?

Írja be az itt látható számot!
A Chelsea utoljára októberben állt a tabella élén, azóta csak üldözte a Manchester Unitedet. Angol szakvélemények szerint Jose Mourinho vezetőedző együttese nem bírta szusszal a négyfrontos küzdelmet (Ligakupa, bajnokság, Bajnokok Ligája, FA-kupa).

„Egyértelműen elkeresítő ha a szezon egészét nézem – mondta Terry. – Az Arsenal ellen is jól játszottunk, különösen tíz emberrel, és én a balszerencse számlájára írom, hogy nem sikerült egészen az utolsó pillanatig nyomást gyakorolni a Manchester Unitedre.”

„Ők a bajnokok, és ezért gratulálció jár nekik. Ebben az évben nagyon jók voltak.”

(…)

Szavazás

Ki nyeri a szerdai Chelsea–Manchester United rangadót?

Írja be az itt látható számot!
„Amilyen gyorsan csak lehet, szeretnénk visszaszerezni a címet. Az egész csapatnak ez a célja, mint ahogyan az utóbbi néhány évben mindig ez volt.”

„A Bajnokok Ligájában az idén is csalódás ért bennünket, de most elsősorban a Premiership-trófeát akarjuk visszakapni, és a következő szezonban ismét harcolni fogunk.”

„Biztos vagyok benne, hogy a Manchester United játékosokat igazol majd, és ezt teszi még számos más csapat is, de biztos vagyok abban is, hogy jövőre meegint végig ott leszünk.”

A Chelsea–Manchester United rangadó szerda este 9 órakor kezdődik a londoni Stamford Bridge-en. A két együttes őszi összecsapása 1-1-es döntetlennel ért véget az Old Traffordon. Bár a bajnoki cím sorsa eldőlt, óriási presztízscsatára van kilátás ezúttal is.

ÍRÁSAINK A NOVEMBER 26-I MANCHESTER UNITED–CHELSEA MÉRKŐZÉSRŐL

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik