Rooney-gólok kellenek a bajnoki trófeához

Vágólapra másolva!
2007.02.13. 15:45
Sir Alex Ferguson úgy érzi Wayne Rooney aktuális formája eldöntheti a Manchester United és a címvédő Chelsea bajnoki aranyért vívott versenyfutását. Az ifjú csatár az elmúlt öt mérkőzésen négyszer volt eredményes, a vörös ördögök előnye pedig hat pont a londoni kékekkel szemben.
Alex Ferguson (jobbra) Wayne Rooneytól (balra) várja a gólokat
Reuters
Alex Ferguson (jobbra) Wayne Rooneytól (balra) várja a gólokat
Alex Ferguson (jobbra) Wayne Rooneytól (balra) várja a gólokat
Reuters
Alex Ferguson (jobbra) Wayne Rooneytól (balra) várja a gólokat

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
”Ha Wayne olyan szinten tudna futballozni, mint tavaly ilyenkor tette, az mindenképpen növelné az esélyeinket” – mondta a skót szakember.

”Mindenesetre látok olyan jeleket, amelyek rendkívül biztatóak. Duplázott a Portsmouth ellen, az Arsenal és a Watford hálóját pedig egyszer vette be. Ha így folytatja, a teljesítménye jókora lökést adnak a többi játékosnak és a csapatnak is” – tette hozzá a 65 esztendős tréner.

John Terry, a bajnoki címvédő Chelsea, és az angol válogatott védelmének oszlopa hétfőn azt mondta, hogy a manchesteri együttes a hajrában biztosan megtörik, és pontokat fog hullajtani.

Sir Alex Ferguson nem hagyta szó nélkül a rivális középső védőjének nyilatkozatát:

”Mindent meg fogunk tenni, hogy a táblázat élén maradjunk. Csupán két nagycsapattal találkozunk, a Liverpoollal és a Chelsea-vel, azonban a többi mérkőzésen is elképesztően nehéz dolgunk lesz.”

”A Fulham, a Portsmouth, az Everton és a Manchester City elleni összecsapások mindegyike nagyon nehéz csata lesz. A sorsunk az idegenbeli találkozókon fog múlni. Ha vendégként helyt állunk, közel kerülünk a sikerhez”.

Wayne Rooneynál (jobbra) jó helyen van a labda
Reuters
Wayne Rooneynál (jobbra) jó helyen van a labda

Egy bombaformában lévő Wayne Rooneyra nemcsak a vörös ördögöknek, hanem az angol válogatottnak is nagy szüksége lenne. Kisebb sérülése miatt nem lépett pályára a spnayolok elleni felkészülési találkozón, Peter Crouch pedig nem tudta megfelelően pótolni.

Rooney a 2006-07-es szezonban 24 bajnoki találkozón 10-szer talált be, a Bajnokok Ligájában pedig öt mérkőzésen lépett pályára, gólt nem sikerült szereznie.

A vörös ördögök jövő szombaton a Fulhammel mérkőznek a Craven Cottage-on, az esetleges újabb MU-siker után a legfőbb üldöző Chelsea ismét győzelmi kényszer alatt lépne pályára.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik