Az Arsenal ébresztette fel az MU-t

(S. D.)(S. D.)
Vágólapra másolva!
2007.02.10. 13:32
Sir Alex Ferguson az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő Manchester United vezetőedzője szerint csapatának jót tett az Arsenal elleni vereség.
Ronaldo (balra) remek formában játszik
Ronaldo (balra) remek formában játszik
Ronaldo (balra) remek formában játszik
Ronaldo (balra) remek formában játszik

Az előző hónap közepe felé a Manchesternek meg volt az esélye, hogy kilenc pontra növelje az előnyét legfőbb riválisával a Chelsea-vel szemben. Az Emirates Stadionban esett két késői Arsenal-találat azonban megakadályozta ezt.

SPANYOLOK A HÓNAP LEGJOBBJAI ANGLIÁBAN

Rafael Benitez a Liverpool vezetőedzője lett a hónap menedzsere Angliában. A „vörösök” januárban mind a négy bajnoki mérkőzésüket megnyerték, köztük a Chelsea elleni rangadót. A hónap játékosának járó megtisztelő díjat a szintén spanyol Cesc Fabregas (Arsenal) kapta.

„Az Arsenal elleni mérkőzés igazi ébresztő volt számunkra, olyan érzés volt, mintha valaki jobb lábbal jól, na tudjátok min, rúgott volna minket” – értékelt most már jókedvűen Ferguson.

A csalódást keltő vereség óta a Manchester szárnyal. A bajnokságban nyert a Watford és a Tottenham ellen, mindkétszer 4-0-ra, míg a kupából a Portsmouth csapatát búcsúztatta.

Újra a győzelem útján Fergusonék
Újra a győzelem útján Fergusonék

Szavazás

Ön szerint ki lesz az angol bajnok 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A győzelmeknek nagyon örült a menedzser, aki szerint alapvető fontosságú, hogy a csapat minél több mérkőzést játsszon le kapott gól nélkül.

„Azóta kétszer nem kaptunk gólt három mérkőzésen, ami kulcsfontosságú ahhoz, hogy megnyerjük a bajnokságot” –folytatta okfejtését a skót szakember, aki szerint néha igazi sokkra van szüksége az embernek, hogy észhez térjen.

„Megvannak a játékosaink, akik gólt lőnek és megnyerik a mérkőzéseket, de szükség van mögöttük olyan védőkre, akik nem kapnak gólt”.

A Manchester United ma délután 4-kor fogadja a Charlton Athletic csapatát, s - ha a rivális Chelsea nem tudja megszerezni a Middlesbrough ellen a három pontot - növelheti előnyét a tabellán.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik