A legutóbbi két győztes rangadója

Vágólapra másolva!
2007.01.06. 13:29
Szombaton már az élvonalbeli együttesek is pályára lépnek a labdarúgóvilág leghíresebb nemzeti kupasorozatában, s az FA-Kupa 3. fordulójának legérdekesebb összecsapására az Anfield Roadon kerül sor: a címvédő Liverpool FC ellenfele a 2005-ben győztes Arsenal lesz. Így biztos, hogy valamelyik sztárklub nem éli meg a 4. kört, pedig mostani mérkőzésük döntőnek is beillene.
A Vörösök tavaly a West Ham United ellen hódították el a trófeát
A Vörösök tavaly a West Ham United ellen hódították el a trófeát
A Vörösök tavaly a West Ham United ellen hódították el a trófeát
A Vörösök tavaly a West Ham United ellen hódították el a trófeát

A 18.15 órakor kezdődő szuperrangadó egyik érdekessége, hogy kedden este a két gárda ismét összeméri tudását, a Ligakupa elődöntőjének első meccsét is Liverpoolban rendezik.

A csapatok óriási elszántsággal készülnek az FA-kupa 3. fordulójára, hiszen Angliában a sorozatnak óriási tekintélye van, sokan még a bajnokságnál és az európai szereplésnél is fontosabbnak tartják. A hazaiak felkészülése zavartalan volt, de Rafa Benítez vezetőedző így sem lehet nyugodt, a vendégeknél ugyanis minden bizonnyal pályára lép az öt hetes kényszerpihenő után a napokban visszatért Thierry Henry, aki akár egymaga is eldöntheti a rangadót.

A 2006-OS DÖNTŐ ÖSSZEFOGLALÓJA


„Tudjuk, hogy vele erősebb és jobb lesz az Arsenal. Vigyáznunk kell Henryra, mert nagy gondokat okozhat számunkra” – mondta a spanyol szakember, majd hozzátette: - Egyértelmű, hogy Henry nagyon jó játékos, óriási hatása van csapatára. Egyértelmű, óvatosnak kell lennünk vele szemben. Az Arsenal amúgy is remek csapat, veszélyes ellenfélnek számít. Szinte mindig szereznek gólt, s mostanában ismét olyan színvonalon futballoznak, mint korábban. Jó mérkőzés vár ránk, hiszen mindkét csapat nyerni akar”

A két csapat eddigi 15 alkalommal találkozott az FA-kupában, a méleg: 5 Liverpool-győzelem, 4 döntetlen, 6 Arsenal-siker. Legutóbb 2002. január 27-én az Arsenal hazai pályán 1-0-ra nyert a Liverpool ellen, a gólt Dennis Bergkamp szerezte. Érdekesség, hogy a kupasorozat 1979-80-as kiírás elődöntőjében a londoniak a harmadik megismételt találkozón harcolták ki a fináléba kerülést.

A 2005-ÖS FINÁLÉ


“Küzdünk a Premiershipben a jó eredményért, a Bajnokok Ligájában is versenyben vagyunk, s ne feledjék az FA-kupát, ami egyáltalán nem jelentéktelen sorozat. Ismét meg akarjuk nyerni, hiszen köteleznek bennünket a hagyományok – mondta Arsene Wenger, az Ágyúsok vezetőedzője.

Az FA-kupa
Az FA-kupa
A francia szakember szombaton késő délután eltiltás miatt nem számíthat Cesc Fabregasra, de rajta kívül más nem jut pihenőhöz.
“Összeállításunk nagyban megegyezik majd a Charlton elleni bajnoki szerepelt csapattal” – jegyezte meg Wenger.

A rangadó játékvezetője Steve Bennett lesz. Döntetlen esetén megismételt találkozó következik január 16-án Londonban.

A két csapat kerete:
Liverpool FC: Reina, Dudek, Finnan, Agger, Carragher, Riise, Gerrard, Luis Garcia, Aurelio, Alonso, Bellamy, Kuyt, Hyypia:, Gonzalez, Crouch, Fowler, Pennant, Paletta, Martin, Warnock

Arsenal: Lehmann, Almunia, Eboue, Toure, Senderos, Clichy, Hleb, Gilberto, Flamini, Rosicky, Aliadiere, Henry, Djourou, Hoyte, Denilson, van Persie, Baptista, Song. ---- A ---- &
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik