Wenger: Henry újra sikereket hozhat az Arsenalnak

Vágólapra másolva!
2007.01.03. 14:01
Arsene Wenger vezetőedző optimizmusa ismét a régi, s ennek nem a Charlton Athletic elleni kedd esti 4-0-s győzelem az oka. A francia szakember elsősorban Thierry Henry visszatérését ünnepli, s állítja, a kiváló labdarúgó ismét nagy sikerekhez segítheti az Arsenalt. A londoniak még négy sorozatban érdekeltek, igaz a Premiershipben már valószínűleg nem lesznek harcban a végső sikerért.

„Biztos vagyok abban, hogy májusig a nagyszerű Thierry Henryt láthatja a közönség! Még nagy feladatok várnak ránk: játszunk a Bajnokok Ligájában, szombaton az FA-kupában a Liverpool az ellenfelünk, s negyeddöntősök vagyunk a Ligakupában. Egy jó Thierry Henry akár el is döntheti a fontos találkozókat, vele jobban szerepelhetünk. Lehet, hogy a bajnokságban már túl nagy a hátrányunk, de minden sorozatban a lehető legjobban akarunk szerepelni” – jelentette ki az Arsenal szakmai főnöke.


A francia csatárzseni öt hetes kényszerpihenő után tért vissza, s a 30. percben 11-esből talált a kapuba. A 76. percben ismételhetett volna, de a lövés lehetőségét nagylekűen átadta a holland Robin van Persie-nek, aki szintén nem hibázott.

Wenger úgy véli, hogy Henry tökéletes állapotba került december eleje óta, amikor már „a végét járta”.

„Jó formában tért vissza, pedig nemrég még fizikailag és mentálisan is kimerült volt. Az elmúlt időszakban kipihente magát, sikeréhesen és frissen folytatja a szezont” – jegyezte meg a francia szakember.

Érdekesség, hogy a Charlton elleni magabiztos siker után Henry nem saját játékával „foglalkozott”, hanem csatártársát, van Persie-t dicsérte.

„Érkezése óta már többször bizonyította, hogy a nagy gólok mestere. Nagyszerű képességekkel rendelkezik, a Premiership egyik legjobb futballistája. Rengeteget fejlődött az elmúlt időszakban, sokkal érettebb a játéka, edzéseken pedig olyan dolgokra is képes, amelyeket még én is ritkán láttam másoktól” – mondta Henry a kiesőjelölt ellen két gólt szerző holland támadóról.

A francia fenomén 2000 óta szerepel az Arsenalban, azóta kétszer bajnokságot és háromszor FA-kupát nyert, idén pedig döntős volt a Bajnokok Ligájában.

Thierry Henry mérlege az Arsenalban

2000 óta Mérkőzés Csereként Gólok Sárga lapok Kiállítások
Összesen 360 (31) 222 46 1
Bajnokság 250 (19) 171 29 0
FA-kupa 21 (6) 6 4 0
Liga-kupa 3 (0) 2 0 0
Európai kupa 86 (6) 43 13 1

2006-2007 Mérkőzés Csereként Gólok Sárga lapok Kiállítások
Összesen 18 (2) 8 3 0
Bajnokság 13 (1) 7 0 0
FA-kupa 0 (0) 0 0 0
Liga-kupa 0 (0) 0 0 0
Bajnokok Ligája 5 (1) 1 3 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik