Arsenal: az elnök szerint Henry sem pótolhatatlan

Vágólapra másolva!
2006.12.12. 13:41
A nyakbántalmakkal bajlódó Thierry Henry idén valószínűleg már nem állhat Arsene Wenger vezetőedző rendelkezésére, de Peter Hill-Wood klubelnök szerint az Arsenal „túléli” a hiányát, ő sem pótolhatatlan. Az Ágyúsok legfőbb vezetője szerint a csapat többi játékosa már számos alkalommal bizonyította, hogy a francia sztár nélkül is képes a jó eredmény elérésére.
Elnök úr! Komolyan gondolja, hogy pótolható vagyok?
Elnök úr! Komolyan gondolja, hogy pótolható vagyok?
Elnök úr! Komolyan gondolja, hogy pótolható vagyok?
Elnök úr! Komolyan gondolja, hogy pótolható vagyok?

„Thierry már nemegyszer hiányzott, a srácok azonban megmutatták, teljesítményüket nem befolyásolja, hogy pályán van-e vagy sem” – jelentette ki Hill-Wood.

Az elnök természetesen nem vonja kétségbe Henry tehetségét, de a gárda fiatallistáinak tudását sem kérdőjelezi meg. Még akkor sem, ha az Arsenal bajnoki esélyei nem a legrózsásabbak, hiszen 18 pontos a hátránya a listavezető Manchester Uniteddel, s ez még úgy is hatalmas különbség, hogy a londoniak egy meccsel kevesebbet játszottak.

„Volt egy-két csalódást keltő eredményünk, amikor csak döntetlent játszottunk, pedig győzelmet érdemeltünk volna. Akkor sokkal jobb helyzetben lennénk. De ne feledjük, nagyon fiatal a csapatunk, s örülök a játékstílusunknak, hiszen szórakoztató futballra vagyunk képesek.

Az Arsenal vasárnap délután 1-1-es döntetlent ért el a Chelsea otthonában, s a találkozó több vitát is hozott. A Kékek vezetőedzője, Jose Mourinho bírálta a vendégek némileg óvatos taktikáját, de a pályán történtek másban is hagytak nyomokat. Jens Lehmann, az Arsenal kapusa a városi rivális egyik legnagyobb klasszisát, Frank Lampardot „találta meg”, noha a derbi alatt Didier Drogbával akaszkodott össze.

„Kedvelem Drogbát, s erről árulkodik az is, hogy a vita után kezet ráztunk. A találkozók hevében előfordulnak hasonló esetek, de minden rendben van, ha utána sportszerűen rendezzük a dolgokat. Ő nem sértett meg, de néhány csapattársával akadtak gondjaim. Lampard specialistája annak, hogy miként lehet csúnyán inzultálni a másikat. Drogba remek srác, ő sohasem sért meg embereket” – jelentette ki a német kapus.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik