Ferguson: Nyugodtan akarok dolgozni!

Vágólapra másolva!
2006.11.04. 13:09
A Manchester Unitedet 1986. november 6. óta irányító Sir Alex Ferguson unja a visszavonulásáról szóló találgatásokat, s arra kérte a „nyugdíjaztatását” szorgalmazó személyeket, hogy felejtsék el a témát. A skót sikertréner azt kéri, hagyják őt nyugodtan dolgozni.
Sir Alex Ferguson újabb sikerekre tör csapatával
Sir Alex Ferguson újabb sikerekre tör csapatával
Sir Alex Ferguson újabb sikerekre tör csapatával
Sir Alex Ferguson újabb sikerekre tör csapatával

„Csak tőlem függ, hogy mikor fejezem be pályafutásomat! Ez nem tartozik másra. Ha valaki nem akar dolgozni, akkor hagyjon békét másoknak, engedje, hogy az érintett végezze a feladatát. Tudom, hogy vannak, akik már nyugdíjba küldenének. Ez botrányos. Annyit üzenek nekik: felejtsék el ezt a dolgot!” – jelentette ki Sir Alex Ferguson, aki szombaton délután 1109. alkalommal dirigálja hivatalos mérkőzésen a Vörös Ördögöket, akik a Portsmouth együttesét fogadják az Old Traffordon.

A 64 éves skót szakember első mérkőzése nem hozott sikert az MU-nak, mert 1986. november 8-án az Oldham 2-0-ás győzelmet aratott. Azóta nagyot fordult a világ az együttessel, két tucat végső sikert aratott Ferguson irányításával, s természetesen, hogy napjainkban is az újabb sikerekért küzd a gárda és a vezetőedző.

„Nagyon jól tudom, hogy az edzői munkát a megszerzett serlegek száma minősíti. Ha nem lennénk sikeresek, akkor már rég nem lennék itt. Senki sem tartna húsz évig a csapatnál. Büszke vagyok a Manchesterben elért sikerekre. Szép munkát végeztünk, de ma már csak a jövő számít. Tudom, hogy a csapat képes az újabb sikerekre, s mindent megteszek azért, hogy meg is valósítsa céljait” – szögezte le a világ egyik legsikeresebb klubedzője.

A hétfőn esedékes évforduló kapcsán a kollégák is elmondták véleményüket, s elmondható, kevés kritikát fogalmaztak meg. Az Arsenalt irányító Arsene Wenger szerint Ferguson egyetlen hibája, hogy tévedhetetlennek hiszi magát. A Chelsea-nél tevékenykedő, s magát egészen különleges edzőnek tartó Jose Mourinho egyenesen „történelmi személyiségként” tekint az MU szakmai főnökére.

Sir Alex Ferguson elismeri, a „régi vágású” edzők közé tartozik, s azért követel vasfegyelmet játékosaitól, mert ezt tanulta szüleitől.

„Sokkal nagyobb hatással voltak az életemre, mint a labdarúgás” – jegyezte meg a skót tréner, aki mind a mai napig már kora reggel megérkezik a csapat edzőközpontjába, hogy ezzel is példát mutasson.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik