NHL: Gordie Howe-triplát mutatott be az orosz csatár

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.22. 07:18
Óriási gólesőt zúdított ellenfelére a St. Louis Blues: a Nyugati főcsoport listavezetője 8–3-ra verte vendégét, az Edmonton Oilerst az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) keddi játéknapján.

Brayden Schenn, Vlagyimir Taraszenko és Jaden Schwartz hármasban 12 pontot termelt. Schenn és Taraszenko 2-2 góllal és assziszttal, Schwartz egy góllal és három assziszttal vette ki a részét a győzelemből – sőt Taraszenko egy ritkasággal is szolgált: góljai és gólpasszai mellett volt egy kiadós verekedése is.Taraszenko egy ritkasággal is szolgált: góljai és gólpasszai mellett volt egy kiadós verekedése is.

A korábbi kanadai világklasszis, a bunyót sem megvető Gordie Howe „tiszteletére” a gól, gólpassz, verekedés triplát Gordie Howe-mesterhármasnak hívják az NHL-ben az ötvenes évek óta – Taraszenkónak immár kettő van belőle, éppen annyi, mint a névadónak. A 2002-ben visszavonult Rick Tocchet 18-cal vezeti a vonatkozó rangsort…

VLAGYIMIR TARASZENKO „MESTERHÁRMASA”



Az újonc Brock Boeser két góllal vezette győzelemhez a Vancouvert a Philadelphia otthonában – a Flyers zsinórban ötödször veszített –, míg a Dallas a második harmad hajrájában egy perc alatt két gólt ütve intézte el a Montrealt. A villámgyors fordítás Devin Shore és Jason Spezza érdeme volt.

NHL, ALAPSZAKASZ
Philadelphia Flyers–Vancouver Canucks 2–5 (1–2, 0–2, 1–1)
St. Louis Blues–Edmonton Oilers 8–3 (2–0, 2–0, 4–3)
Dallas Stars–Montreal Canadiens 3–1 (0–0, 2–1, 1–0)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik