NHL: Crosby 800-as lett, triplával győzött a Penguins

NSO/MTI NSO/MTINSO/MTI NSO/MTI
Vágólapra másolva!
2014.11.27. 06:57
null
Crosby és Comeau (szemben) egyaránt emlékezetes estét zárt (Fotó: Actiona Images)
Az észak-amerikai jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a Pittsburgh Penguins hazai jégen, hosszabbítás után 4–3-ra legyőzte a Toronto Maple Leafset. A Pensben Blake Comeau élete második tripláját szerezte, a győztes találat is az ő nevéhez fűződött, míg Sidney Crosby két asszisztjával elérte a 800 pontos határt, amire korábban csak két nagyság, Mario Lemieux és Jaromír Jágr volt képes a csapatban.

 

Különleges meccset játszott egymással a Tampa Bay Lightning és a New York Rangers, hiszen a hazai jégen játszó floridaiaknál Martin St. Louis, míg a vendégeknél Ryan Callahan volt korábban csapatkapitány az aktuális ellenfélből. A lépés ezúttal Callahannek jött ki jobban, aki kétszer is betalált a gólok sorát megnyitó Steven Stamkos két passzából, és a Lightning nyert is végül 4–3-ra.

Alekszandr Ovecskin hiába szerzett két előnygólt a másik New York-i csapat, az Islanders ellen, a Washington Capitals a kétszeri egyenlítést követően a hosszabbításban végül elbukott, a győztes gólt John Tavares szerezte. A „szigetlakók” legutóbbi 11 meccsükön tíz győzelmet számlálnak.

A Detroit Red Wings 5–2-re nyert a Philadelphia Flyers ellen, Pavel Dacjuk négy kihagyott mérkőzés után két góllal jelezte, milyen fontos tagja Mike Babcock csapatának.

Hír még, hogy ismét edzésbe áll Martin Brodeur, a New Jersey Devils legendája. A nyár óta csapat nélkül tengődő 42 éves kapus – akit a hónap elején iktattak be a Hall of Fame-be – Brian Elliot sérülése következtében a St. Louis Bluesnál kapott próbaszerződést, és a jövő hétig a csapattal dolgozik.

A Blues eddig remekelt, csoportjában hol első, hol második volt, elsősorban annak köszönhetően, hogy Elliott kitűnő formában védett, 1.82-es kapottgól-átlaga a legjobb volt a mezőnyben. Ám kedden megsérült, és nem tudni, mikor térhet vissza.

A klub ezt kihasználva lecsapott a nyár óta szerződésre váró, ám folyamatosan tréningező, a New Jersey Devilsszel háromszoros Stanley-kupa-győztes, a kanadai válogatottal kétszeres olimpiai bajnok, világkupagyőztes Brodeurre, akinek 688 győzelménél és 124, kapott gól nélküli találkozójánál nincs több senki másnak a ligában.

Brodeur még a holtidényben elmondta: olyan csapathoz kíván igazolni, amelynél esély mutatkozik a Stanley-kupa megnyerésére, illetve szeretne legalább 12 győztes meccsen szerepelni, hogy elérje a 700-as álomhatárt.

NHL, ALAPSZAKASZ
Buffalo Sabres–Winnipeg Jets 1–2
New York Islanders–Washington Capitals 3–2 – hosszabbítás után
Detroit Red Wings–Philadelphia Flyers 5–2
Florida Panthers–Carolina Hurricanes 1–0
Pittsburgh Penguins–Toronto Maple Leafs 4–3 – hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning–New York Rangers 4–3
Minnesota Wild–Los Angeles Kings 0–4
Colorado Avalanche–Chicago Blackhawks 2–3
San Jose Sharks–Calgary Flames 0–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik