NBA: péntektől már teremben, együtt is edzhetnek néhány klubnál

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2020.05.07. 08:47
Péntektől már klubja csarnokában is edzhet több játékos az észak-amerikai kosárlabda-ligában (NBA), ugyanakkor sajtóhírek szerint a tünetmentes játékosokat nem fogják letesztelni a tréningek előtt.

A szabályokat azonban kötelező betartaniuk, azaz egyszerre csak négy kosaras tartózkodhat egy légtérben. Ezen kívül együtt nem gyakorolhatnak, egymás ellen nem játszhatnak.

Az enyhítés csak azokra az államokra vonatkozik, amelyekben ez a magatartás nem sérti a helyi szabályozásokat. Helyi sajtóinformációk szerint például a Portland Trail Blazers és a Denver Nuggets engedélyezi a tréningeket, a Los Angeles Lakers azonban egyelőre zárva tartja létesítményeit.

Vannak olyan klubok is, amelyek még nem döntöttek, illetve csak később nyitják meg edzőközpontjukat játékosaik előtt. Ugyanakkor az ESPN tudósítója, Adrian Wojnarowski arról számolt be a Twitteren, hogy az újrakezdő kluboknál „az NBA rendelkezései értelmében nem tesztelik koronavírusra a tünetmentes játékosokat, mert az országban még nincs széles körű koronavírus-vizsgálat.”

A NBA-idény március 11-én szakadt félbe a koronavírus-járvány miatt. Szakértők szerint a küzdelmek legkorábban júliusban folytatódhatnak.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik