NBA: LeBron James pontesővel kívánt boldog új esztendőt

Vágólapra másolva!
2013.01.01. 08:32
Csapjunk máris a lovak közé, kedves ébren lévő olvasóink: 2013 első híre az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságé (NBA), amelynek utolsó 2012-es játéknapján a címvédő Miami Heat csupán hosszabbításban kerekedett az Orlando Magic fölé a floridai derbin.

A sérülésektől tizedelt Magic végig méltó partnere volt a két vereségből érkező Heatnek, ám a Nagy Hármas döntő fontosságú megmozdulásaira nem volt megfelelő válasza. LeBron James 36 pontjából nyolcat a hosszabbításban ért el, míg a végső szót Dwyane Wade (21 pont) „mondta ki" egy zsákolással 6.2 másodperccel a záró dudaszó előtt.

A rendes játékidő utolsó percében a harmadik muskétás, Chris Bosh (22 pont) két fontos kosárral vette elejét a kellemetlen meglepetésnek. A sorozatban hatodszor veszítő Magicben Nikola Vucsevics volt a vezér 20 ponttal és 29 lepattanóval – az utóbbi új csapatrekord.

James tripla dupla közeli teljesítménnyel (36 pont, 11 gólpassz, nyolc lepattanó) járult hozzá ahhoz, hogy a Heat elkerülje idénybeli első hármas vereségszériáját. LeBron király igazi vezérként tesz-vesz, csapata mind a 29 idénybeli meccsén eljutott legalább húsz pontig.

Az NBA pillanatnyilag leghosszabb hazai győzelmi sorozatának táplálásával zárta 2012-t az Oklahoma: a Phoenix legyőzésével megvan a Thunder egymást követő 12. hazai sikere is. Kevin Durant 30 ponttal vitte a prímet, de nem sokkal maradt el tőle a másik pontgyáros, Russell Westbrook sem, aki úgy hintett 24 pontot, hogy az első félidő végén kapott egyet a jobb szeme fölé, és a vérző seb ellátása miatt csak a harmadik negyed közepén jelentkezhetett újra játékra.

A rettenetes dobóformát mutató Chicago Bullsban megfelelő partnert talált a Charlotte Bobcats, hogy véget vessen 18 mérkőzéses vereségszériájának. Kemba Walker 18 ponttal és nyolc lepattanóval járult hozzá a Bobcats idénybeli nyolcadik győzelméhez, amellyel sikerült meghaladni a legutóbbi szezon össztermését (7).

A húszpontos Tony Parker húzta San Antonio a Brooklynon is átgázolt, méghozzá elsősorban annak köszönhetően, hogy a harmadik játékrészben mindössze öt pontot engedélyezett ellenfelének (30–5). A Spurs hatos győzelmi sorozatban van.

Az Atlanta négyes sikersorozata ellenben megszakadt: a Hawks vesztét a szezonja legsúlyosabb vereségéből felgyógyuló Houston okozta. James Harden 28 ponttal vezényelt a texasiaknál, akik a második negyedbeli 16–0-s rohammal alapozták meg sikerüket.

Részletes összefoglalónkat ide kattintva olvashatja!

NBA
ALAPSZAKASZ, 59. JÁTÉKNAP
Indiana Pacers–Memphis Grizzlies
88–83
Chicago Bulls–Charlotte Bobcats81–91
Orlando Magic–Miami Heat
110–112, h. u.
Houston Rockets–Atlanta Hawks
123–104
San Antonio Spurs–Brooklyn Nets
104–73
Oklahoma City Thunder–Phoenix Suns
114–96

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik