Itt van Amerika
H. K. 2020.01.27 07:25 Frissítve: 2020.01.27 08:13

Gyász: nem öt áldozata van a Kobe Bryant életét is kioltó balesetnek

Noha az első hírek arról szóltak, hogy öt halálos áldozata van annak a helikopter-szerencsétlenségnek, melyben magyar idő szerint vasárnap este életét vesztette többek között az NBA-legenda Kobe Bryant, valamint 13 éves lánya, Gianna Maria is, a friss információk szerint a tragédiában összesen kilenc ember halt meg.

 

Mint megírtuk, Kobe Bryant – aki már játékosként is rendszeresen Sikorsky S-76-os típusú helikopterével utazott, többek között a Los Angeles Lakers mérkőzéseire is a STAPLES Centerbe – és több további ember tartózkodott a helikopteren, amely eddig ismeretlen okokból lezuhant, és kigyulladt.

 
Gyász: helikopter-balesetben elhunyt a Lakers-legenda Kobe Bryant

Az ABC hírcsatorna beszámolója szerint helyi idő szerint reggel 10 órakor (magyar idő szerint 19 órakor) a dél-kaliforniai Calabasas közelében, ködös időjárásban zuhant le a Sikorsky S-76-os típusú helikopter, fedélzetén öt emberrel. A Los Angeles-i rendőrség közlése szerint a lezuhant gép azonnal kigyulladt, ahogy a körülötte lévő bozótok is, így a tűzoltók rendkívül nehezen tudták megközelíteni.

Noha az első hírek öt halottról szóltak, a vasárnap esti sajtótájékoztatón kiderült, kilenc halálos áldozata van a tragédiának. Alex Villanueva Los Angeles-i megyei seriff hozzátette, több szervezeti ügynökség, így például az Országos Közelekedés-biztonsági Testület, valamint a Szövetségi Repülési Intézet is segít a további vizsgálatokban.

„Sajnos az egésznek a lebonyolítása logisztikai rémálom, mert nem könnyű eljutni a zuhanás helyszínére” – mondta Villanueva, aki arról beszélt, hogy Bryant rajongói ellepték a területet, s mindenképp oda akarnak jutni a baleset helyszínére, ezzel viszont a hatóságok dolgát nehezítik meg.

A szerencsétlenség további részleteiről itt olvashat bővebben!

2020.08.09 09:55:05

Amerikai sportok TÓTH ATTILA (KEZDO5.hu)

A Portland Trail Blazers a Kawhi Leonardöt nélkülöző Los Angeles Clipperstől kapott ki.

2020.08.08 09:48:59

Amerikai sportok HEGEDŰS RÓBERT (KEZDO5.HU)

A Boston üzenetértékű sikert aratott a Raptors felett, a Philadelphia pedig elsőre győzni tudott Ben Simmons nélkül.

2020.08.07 07:45:43

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Houston Rockets James Harden vezetésével lenyomta a Los Angeles Lakerst.

2020.08.06 09:12:56

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Chris Paulék nem sok esélyt adtak LeBron Jameséknek az észak-amerikai profi kosárliga (NBA) alapszakaszának legutóbbi játéknapján.

2020.08.05 08:54:29

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Miami megnyerte a Boston elleni rangadót; T. J. Warren nem lassít, Luka Doncic remekelt.