Gyász: helikopter-balesetben elhunyt a Lakers-legenda Kobe Bryant

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2020.01.26. 20:48
null
Kobe Bryant (1978–2020) (Fotó: AFP)
Helikopter-balesetben elhunyt a Los Angeles Lakers korábbi kiváló kosárlabdázója, Kobe Bryant. A legendás NBA-játékos halálhíréről a TMZ számolt be elsőként, majd a Los Angeles-i rendőrség is megerősítette azt. A vasárnap esti beszámolók szerint a helikopteren öten utaztak, köztük Bryant 13 éves lánya, Gianna Maria is. Később a hivatalos szervek korrigálták az információt: nem öten, hanem kilencen voltak a helikopteren.

 

A legfrissebb információk szerint Kobe Bryant – aki már játékosként is rendszeresen Sikorsky S-76-os típusú helikopterével utazott, többek között a Los Angeles Lakers mérkőzéseire is a STAPLES Centerbe – és négy további ember tartózkodott a helikopteren, amely eddig ismeretlen okokból lezuhant, és kigyulladt.

Az ABC hírcsatorna beszámolója szerint helyi idő szerint reggel 10 órakor (magyar idő szerint 19 órakor) a dél-kaliforniai Calabasas közelében, ködös időjárásban zuhant le a Sikorsky S-76-os típusú helikopter, fedélzetén öt emberrel. Utóbbi információt vasárnap éjjel a hivatalos szervek korrigálták: nem öt, hanem kilenc ember tartózkodott a gépen.

A Los Angeles-i rendőrség közlése szerint a lezuhant gép azonnal kigyulladt, ahogy a körülötte lévő bozótok is, így a tűzoltók rendkívül nehezen tudták megközelíteni.


A balesetet senki sem élte túl, a TMZ információi szerint Vanessa Bryant, a legendás kosárlabdázó felesége nem volt a járművön, 13 éves lánya, Gianna Maria viszont igen. Az egykori sportoló felesége mellett három gyermekét, Nataliát, Biancát és Caprit hagyta hátra.

A baleset okát egyelőre vizsgálják.



Kobe Bryant 2016-ban vonult vissza, egész profi pályafutása alatt a Los Angeles Lakers szolgálatában állt, az 1996-os draft után 20 évet húzott le a csapatban. Ötszörös bajnok, kétszer választották meg a nagydöntő MVP-jének. Az NBA valaha volt egyik legjobb játékosának tartják, 18-szor szerepelt az All Star-csapatban, 2008-ban az alapszakasz legértékesebbjének is megválasztották. A Lakers mindkét mezszámát (8. 24) visszavonultatta.

LeBron James, a Los Angeles Lakers jelenlegi klasszisa épp ma hajnalban, a Philadelphia elleni meccsen előzte meg Kobe Bryantet – aki a legfiatalabbként, 34 évesen érte el a 30 ezer pontot a ligában – az NBA örökranglistáján a dobott pontok tekintetében. A Hírességek Csarnokába Bryantet az idény végén iktatták volna be, az ESPN szerint ezt februárban jelentette volna be a liga.

Kobe Bryant 41 éves volt.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik