Gyász: egy edző és az ő tinédzser lánya is ott volt Bryant gépén

H. K.H. K.
Vágólapra másolva!
2020.01.27. 11:40
Vasárnap este helikopter-balesetben elhunyt az NBA és a Los Angeles Lakers legendás alakja, Kobe Bryant. A híradások szerint már azonosították az áldozatokat, akik között Bryant lánya mellett egy másik 13 éves kislány is van.

A CNN mellett több vezető hírportál is folyamatos tájékoztatást ad a történtekkel kapcsolatban: a legfrissebb információk szerint a pilótát Ara Zobayannak hívták, és rajta kívül a többieket is sikerült azonosítaniuk a hatóságoknak. Ara Zobayannak hívták, és rajta kívül a többieket is sikerült azonosítaniuk a hatóságoknak.

Bryant és 13 éves lánya, Gianna Maria mellett a helikopteren utazott az Orange Coast gimnázium baseballcsapatának vezetőedzője, az 56 esztendős John Altobelli, valamint felesége, Keri Altobelli, illetve kislányuk, s egyben Gianna Maria csapattársa, a szintén 13 évesAlyssa Altobelli.

A gépen volt Christina Mauser is, aki annál a női csapatnál volt asszisztens, melyben Bryant lánya is játszott, illetve különböző források szerint egy Sarah Chester nevű nő, valamint tinédzser lánya, Paytonis a fedélzeten volt.

Mint ismert, több utassal együtt Kobe Bryant – aki már játékosként is rendszeresen Sikorsky S-76-os típusú helikopterével utazott, többek között a Los Angeles Lakers mérkőzéseire is a STAPLES Centerbe – volt ott a helikopteren, amely eddig ismeretlen okokból lezuhant, és kigyulladt.

Az ABC hírcsatorna beszámolója szerint helyi idő szerint reggel 10 órakor (magyar idő szerint 19 órakor) a dél-kaliforniai Calabasas közelében, ködös időjárásban zuhant le a Sikorsky S-76-os típusú helikopter, fedélzetén öt emberrel. Utóbbi információt vasárnap éjjel a hivatalos szervek korrigálták: nem öt, hanem kilenc ember tartózkodott a gépen.

A Los Angeles-i rendőrség közlése szerint a lezuhant gép azonnal kigyulladt, ahogy a körülötte lévő bozótok is, így a tűzoltók rendkívül nehezen tudták megközelíteni.

A balesetet senki sem élte túl. Az egykori sportoló felesége, Vanessa Bryant mellett három gyermekét, Nataliát, Biancát és Caprit hagyta hátra.

A baleset okát egyelőre vizsgálják.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik