Itt van Amerika
H. K. 2020.01.27 11:40

Gyász: egy edző és az ő tinédzser lánya is ott volt Bryant gépén

Vasárnap este helikopter-balesetben elhunyt az NBA és a Los Angeles Lakers legendás alakja, Kobe Bryant. A híradások szerint már azonosították az áldozatokat, akik között Bryant lánya mellett egy másik 13 éves kislány is van.

 

A CNN mellett több vezető hírportál is folyamatos tájékoztatást ad a történtekkel kapcsolatban: a legfrissebb információk szerint a pilótát Ara Zobayannak hívták, és rajta kívül a többieket is sikerült azonosítaniuk a hatóságoknak.

 
Gyász: helikopter-balesetben elhunyt a Lakers-legenda Kobe Bryant
„A kosárlabda sem lesz ugyanaz Kobe nélkül” – így emlékezik a sportvilág 
Kobe Bryant: egy remek pályafutás tételei szövegben, képben, videóban 

Bryant és 13 éves lánya, Gianna Maria mellett a helikopteren utazott az Orange Coast gimnázium baseballcsapatának vezetőedzője, az 56 esztendős John Altobelli, valamint felesége, Keri Altobelli, illetve kislányuk, s egyben Gianna Maria csapattársa, a szintén 13 éves Alyssa Altobelli.

A gépen volt Christina Mauser is, aki annál a női csapatnál volt asszisztens, melyben Bryant lánya is játszott, illetve különböző források szerint egy Sarah Chester nevű nő, valamint tinédzser lánya, Payton is a fedélzeten volt. 

Mint ismert, több utassal együtt Kobe Bryant – aki már játékosként is rendszeresen Sikorsky S-76-os típusú helikopterével utazott, többek között a Los Angeles Lakers mérkőzéseire is a STAPLES Centerbe – volt ott a helikopteren, amely eddig ismeretlen okokból lezuhant, és kigyulladt.

Az ABC hírcsatorna beszámolója szerint helyi idő szerint reggel 10 órakor (magyar idő szerint 19 órakor) a dél-kaliforniai Calabasas közelében, ködös időjárásban zuhant le a Sikorsky S-76-os típusú helikopter, fedélzetén öt emberrel. Utóbbi információt vasárnap éjjel a hivatalos szervek korrigálták: nem öt, hanem kilenc ember tartózkodott a gépen.

A Los Angeles-i rendőrség közlése szerint a lezuhant gép azonnal kigyulladt, ahogy a körülötte lévő bozótok is, így a tűzoltók rendkívül nehezen tudták megközelíteni.

A balesetet senki sem élte túl. Az egykori sportoló felesége, Vanessa Bryant mellett három gyermekét, Nataliát, Biancát és Caprit hagyta hátra.

A baleset okát egyelőre vizsgálják.

2020.02.14 08:57:21

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Paul George megsérült • Hárman is 30 pont fölé jutottak az All Star előtti utolsó játéknap rangadóján.

2020.02.13 10:47:44

Amerikai sportok HEGEDŰS RÓBERT, GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

LeBron James remeklésével fő riválisa otthonában nyert rangadót a Lakers.

NBA
2020.02.12 08:57:29

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Otthon égett meg az OKC, Zion Williamson sok volt a Portlandnek, megint nyert a Washington.

NBA
2020.02.11 10:02:28

Amerikai sportok HEGEDŰS RÓBERT, GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

A Denver 23 pontos hátrányból állt fel, nem hibázott a Lakers, javított a Heat, a listavezető nem hibázott.

2020.02.10 09:48:53

Amerikai sportok GOBODICS TAMÁS (KEZDO5.HU)

Portlandben is kikapott a Miami, nyerni tudott a Sixers, a Grizzlies, valamint a Clippers is.

NBA