Egyesült Államok: meglőtték Boston legendás sportolóját

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.10. 21:23
null
A rendkívül jó humorú Big Papi a hírek szerint teljesen felépülhet (Fotó: AFP)
A Boston Red Sox korábbi legendás baseballozóját, David Ortizt vasárnap éjjel meglőtték szülőhazájában, a Dominikai Köztársaságban.



Az előzetes hírek arról szóltak, hogy egy rablás során sebesítették meg a korábbi kiváló sportolót – a golyó a hírek szerint a hátán ment be és a hasán keresztül jött ki –, de a helyi rendőrség később arról számolt be, hogy nem valószínű, hogy rablás történt, majd a média arról tájékoztatott, hogy egy helyi bárban érte a bostoni legendát a lövés.

A CNN beszámolója szerint Ortizt rögvest kórházba szállították, ahol stabilizálták az állapotát, és már nincs vészhelyzetben. A hírek szerint a műtét hat órán át tartott, és a korábbi sportoló családjának elmondása szerint Ortiz teljesen felépülhet.

Az elkövetőt, Eddy Feliz Garcíát őrizetbe vették, egyes hírek arról számoltak be, hogy emberölésre bérelték fel, de azt nem lehet tudni, hogy Ortiz volt-e a célszemély.

VIDEÓ AZ ESETRŐL A CNN-EN



BIG PAPI, BOSTON HŐSE

A 43 éves korábbi sportoló 1997 és 2002 között a Minnesota Twinst, majd 2003 és 2016 között a Boston Red Soxot erősítette, utóbbival háromszor nyert bajnoki címet, 2004-ben törték meg a Bambino átkát, 1918 óta először nyerte meg az MLB nagydöntőjét a csapat!

A Big Papi becenévre hallgató Ortiz tízszer került be az all-star csapatba, 2021-ben kerülhet be legkorábban az MLB Hírességek Csarnokába, az pedig biztosra vehető, hogy a sportági „halhatatlanok” közé bekerül.

Számos elismerése mellett a Red Sox visszavonultatta a 34-es mezét, Boston talán legnépszerűbb sportolója, amit a játékán kívül többek között azzal is kivívott magának, amikor a 2013-ban, a világhíres maratonin történő robbantás miatt megrázott városnak adott hitet és erőt rögtönzött beszédével.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik