A Tampa Bay és a Boston nyerte a 7. mérkőzést

Vágólapra másolva!
2011.04.28. 08:05
null
David Krejci ünnepli a Boston győztes gólját (Fotók: Reuters)
Címkék
A Tampa Bay Lightning és a Boston Bruins is bejutott a Keleti főcsoport elődöntőjébe az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) rájátszásában. A Tampa Bay 1–0-ra nyert a Pittsburgh Penguins ellen, míg a Boston hosszabbításban 4–3-ra győzte le a Montreal Canadienst. Mindkét párharcban a hetedik összecsapás döntött.

BOSTON BRUINS–MONTREAL CANADIENS

A Boston eddig 26-szor próbálkozott meg azzal, hogy az első két mérkőzés elvesztése után megnyerjen egy párharcot a rájátszás során, de sosem járt sikerrel. Egészen mostanáig. Pedig a Montreal nem adta könnyen a győzelmet, előbb 0–2-ről, majd 2–3-ról egyenlített, utóbb P. K. Subban révén, kevesebb mint két perccel a harmadik harmad vége előtt. A hosszabbítás hatodik percében aztán Nathan Horton döntött, aki Milan Lucic passza után lőtte ki Carey Price kapujának bal oldalát.

Ez volt a párharc során a Boston harmadik, túlórában kivívott győzelmet, az ötödik meccsen szintén Horton döntött, akkor a második ráadásban.

A Bruins a főcsoport elődöntőjében csakúgy, mint tavaly, ismét a Philadelphiával találkozik, így alkalma nyílik a visszavágásra. Egy éve ugyanis a Flyers a párharcban és a hetedik mérkőzésen is 0–3-ról fordított, így továbbjutott.

BOSTON–MONTREAL 4–3 – h. u.
Roloson (balra) sok segítséget kapott a Tampa Bay játékosaitól
Roloson (balra) sok segítséget kapott a Tampa Bay játékosaitól

PITTSBURGH PENGUINS–TAMPA BAY LIGHTNING

Bekövetkezett az, ami néhány nappal ezelőtt a legtöbb Pittsburgh-szurkoló fejében még csak meg sem fordult: csapatukat kiejtette a Tampa Bay, amely sorozatban három találkozót nyert meg, a mindent eldöntőt 1–0-ra, idegenben. A floridai csapat nyerő embere – persze a győztes gólt lövő Sean Bergenheim mellett – Dwayne Roloson volt. A 41 éves kapus 36 védése után feljegyezhette karrierje második rájátszásbeli shutoutját.

„Tényleg nem rólam kellene beszélni, hanem a srácokról – engedte át a dicsőséget csapattársainak a New York Islanderstől január 1-jén szerződtetett Roloson. – Minden tőlük telhetőt megtettek annak érdekében, hogy ne jöjjenek a kapumra veszélyesebb lövések."

A Pittsburghben ezúttal sem játszott sérülés miatt a két sztár, Sidney Crosby és Jevgenyij Malkin. A Tampa Bay a Washington Capitalsszal találkozik a főcsoport elődöntőjében.

PITTSBURGH–TAMPA BAY 0–1
NHL, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ
Boston Bruins–Montreal Canadiens 4–3 – h. u.
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, a Boston javára
Pittsburgh Penguins–Tampa Bay Lightning 0–1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3, a Tampa Bay javára
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik