A Colts fokozatosan bedarálta a Jetset

Vágólapra másolva!
2010.01.25. 00:44
null
Peyton Manning itt alulmaradt – ám végül diadalmaskodott (Fotó: Reuters)
Az Indianapolis Colts jutott be elsőként az észak-amerikai profi amerikaifutball-bajnokság (NFL) fináléjába, miután hazai pályán 30–17-re verte meg a New York Jetset az Amerikai főcsoport döntőjében. Peyton Manningék ellenfele a Super Bowlban a New Orleans Saints–Minnesota Vikings összecsapás győztese lesz.

A nagyszünetben még vezetett, a második félidőben azonban pontot sem szerzett az Indianapolis ellen a New York Jets, így nem is nyerhette meg az Amerikai főcsoport döntőjét. Az ellenfelét végül bedaráló Colts elsősorban fiatal elkapóinak, Pierre Garconnak és Austin Collie-nak, meg persze az őket kiszolgáló Peyton Manningnek köszönhetően végül 30–17-es győzelmet aratott.

A másodéves Garcon 11 elkapásával egy touchdownt és 151 yardot, míg Collie 7 elkapásával szintén egy TD-t és 123 yardot teljesített a mérkőzésen. Kellett is a „kicsik" jó teljesítménye, a csapat két jóval nagyobb sztárja, Reggie Wayne és Dallas Clark ugyanis összesen hét passzt kapott el.

Természetesen a legnagyobb csillag, Peyton Manning (26/39, 377 yard, 3 TD) nélkül a fent említett két fiatal sem fickándozott volna. A Colts sztárirányítója a második félidőben két touchdown-passzával vezette nagydöntőbe csapatát, amely még a második negyedben 11 pontos hátrányba került.

A pályafutása során négyszer az alapszakasz legjobbjának (MVP) választott Manning lett az első játékos, aki a playoffban hét mérkőzésen is 300 passzolt yard fölé jutott. Az örökranglistán második helyen álló Kurt Warnernek és Joe Montanának ez hat-hat alkalommal sikerült.

A mérkőzés elején remekül teljesített újonc irányítójával a Jets. Mark Sanchezék (17/30, 257 yard, 2TD) több trükkös játékkal is – például egy Braylon Edwardsnak adott 80 yardos touchdown-átadással – is „megetették" a Colts védelmét, a 17–6-os vezetés után azonban elfogyott a Jets ereje, az irányítást fokozatosan átvevő Indianapolis végül simán nyert.

NFL, RÁJÁTSZÁS 
AMERIKAI FŐCSOPORT, DÖNTŐ
Indianapolis Colts–New York Jets 30–17 (0–0, 13–17, 7–0, 10–0)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik