A bajnok nyerte a döntő „visszavágóját”

Vágólapra másolva!
2010.01.19. 08:49
null
Nowitzkit (jobbra) nem tudták tartani a Celtics játékosai (Fotó: Reuters)
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság 83. játéknapján megismétlődött az előző idény nagydöntője, és ezúttal is a Los Angeles Lakers örülhetett: a címvédő 98–92-re verte meg az Orlando Magicet. A Dallas Mavericks elsősorban Dirk Nowitzki nagyszerű játékának köszönheti a Boston Celtics elleni 99–90-es győzelmet.

Némiképp szakítva a hagyományokkal, ezúttal nem Kobe Bryant volt a Lakers sikerének fő letéteményese: az előző bajnoki nagydöntő „visszavágóján" a Los Angeles legnagyobb sztárja mindössze 11 pontig jutott, azonban csapattársai felnőttek a feladathoz.

Shannon Brown karriercsúcsnak számító 22 pontot dobott, Pau Gasol is betett a közösbe 17-et, a címvédő pedig 98–92-re legyőzte az idén is az egyik legerősebb keleti gárdának számító Orlando Magicet.

A vendégek kezdték jobban a mérkőzést, és a harmadik negyedben még viszonylag jelentős előnnyel vezettek, ám a záró játékrészben leblokkoltak: a negyedik felvonás első 15 pontját a Lakers szerezte, és ezzel meg is nyerte a meccset. Los Angelesbe egyébként nem győzni járnak a csapatok (feltéve, hogy nem a Clippershez utaznak látogatóba), ugyanis a bajnok utolsó 19 hazai fellépéséből mindössze egyet veszített el.

A floridaiak (és az egész mezőny) legeredményesebb kosarasa a 24 pontig jutó Dwight Howard volt, de ő sem tudta megakadályozni a Magic bukását.

A Dallas Mavericks elsősorban Dirk Nowitzki nagyszerű játékának köszönheti a Boston Celtics elleni 99–90-es győzelmet: a német klasszis 37 pontot és 7 lepattanót könyvelhetett el a mérkőzésen.

Nowitzki kihasználta, hogy a Celtics két magas emberét is nélkülözte hosszabb-rövidebb időre: Kevin Garnett sérülés miatt nem lépett pályára, míg a harmadik harmadban Rasheed Wallace-t négy személyi hiba után a padra ültette az edzője.

A német köszönte szépen a lehetőséget: a játékrész hajrájában sorozatban szerzett kilenc pontjával megszerezte a vezetést csapatának, és a Mavs a folytatásban már nem tékozolta el az előnyét. A vendégeknél Jason Kidd is jó munkát végzett: 13 ponttal és 17 assziszttal zárta a találkozót.

A korábbi meccsekről szóló írásunk ide kattintva olvasható.

 NBA
ALAPSZAKASZ, 83. JÁTÉKNAP
Memphis Grizzlies–Phoenix Suns 125–118
Boston Celtics–Dallas Mavericks 90–99
Los Angeles Lakers–Orlando Magic 98–92
KORÁBBAN KÖZÖLT EREDMÉNYEK
New York Knicks–Detroit Pistons 99–91
Washington Wizards–Portland Trail Blazers 97–92
Atlanta Hawks–Oklahoma City Thunder 91–94
Charlotte Bobcats–Sacramento Kings 105–103
Houston Rockets–Milwaukee Bucks 101–98 – h.u.
Los Angeles Clippers–New Jersey Nets 106–95
Minnesota Timberwolves–Philadelphia 76ers 108–103 – h.u.
New Orleans Hornets–San Antonio Spurs 90–97
Golden State Warriors–Chicago Bulls 114–97

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik