A hajrában lerohanták a Harcosok a Bikákat

Vágólapra másolva!
2010.01.19. 01:09
null
Omri Casspi (Sacramento, jobbra) nem igazán bír a Gerald Wallace (Charlotte) alkotta fallal (Fotó: Reuters)
Címkék
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 83. játéknapján pályaválasztóként ugyan 103 pontot kapott a Charlotte, mégis a Bobcats-játékosok lehettek boldogabbak a találkozó végén, hiszen két pontot így is rávertek a Sacramentóra.

Kikapott New Yorkban a Detroit a Knickstől, méghozzá úgy, hogy a házigazdák a harmadik negyedben mindössze tizenegy pontra voltak képesek. És mégis! A hazaiak nyerőembere a 27 pontig jutó Nate Robinson volt, de a tizenöt lepattanót szerző Dave Lee is igencsak odatette magát.

Egyetlen kiugró negyedbeli teljesítmény – 35 dobott pont a harmadik felvonásban – kevésnek bizonyult a Portland számára Washingtonban, ahol a 28 pontos Antawn Jamison vezérletével győzött a Wizards. 

A 29 pontot szerző, a kiélezett hajrában is döntő szerepet vállaló Kevin Durantra építő Oklahoma hárompontos győzelmet aratott a 14. vereségét elszenvedő Atlanta vendégeként.

Hiába Tyreke Evans 34 pontja, nem tudta megakadályozni a Sacramento tizenötödik vereségét. A Charlotte egymást követően ötödik mérkőzését nyerte meg, így már pozitív a mérlege (20/19).

Hosszabbításban kerekedett a Houston hazai pályán a Milwaukee fölé. Négy negyed nem hozott döntést (91–91), érdekesség, az utolsó 64 másodpercben alig volt lehetőség a dobásra, azt is elrontották a felek, így nem is esett egyetlen árva pont sem. A túlórában viszont a Rockets egy 7–0-s szériával elhúzott, amely előny ki is tartott a végéig.

Az első negyedben 39 (!) ponttal bekezdő Clippers végig kézben tartva a mérkőzést nyert a 37. vereségét elszenvedő, egymást követő nyolcadik meccsen nyeretlen Nets ellen.

Hiába hajrázott a Hornets hazai pályán, csak szépíteni és felzárkózni volt lehetősége a nála jóval kiegyenlítettebb teljesítményt nyújtó Spurs ellen.

Szintén hosszabbításra volt szükség a Minnesota-Philadelphia találkozón, méghozzá 99–99-as négy felvonást követően. A túlóra öt percében aztán a hazaiak kilenc, a vendégek mindössze négy pontot termeltek, így Timberwolves-siker született, a szezonban kilencedszer.

A Chicago a negyedik negyedig jól tartotta a lépést vendéglátójával, a Golden State-tal, a végén aztán összeomlottak a Bikák, akik mínusz tizenhárom ponttal jöttek ki a záró játékrészből, így végül simán odaadtak egy ígéretesen induló mérkőzést az ellenfelüknek. A Bullst a Monta Ellis (36 pont), Corey Maggette (32), Stephen Curry (26) trió verte meg, akik csapatuk össztermésének majd' 83 százalékát vállalták magukra.

NBA 
ALAPSZAKASZ, 83. JÁTÉKNAP
New York Knicks–Detroit Pistons 99–91
Washington Wizards–Portland Trail Blazers 97–92
Atlanta Hawks–Oklahoma City Thunder 91–94
Charlotte Bobcats–Sacramento Kings 105–103
Houston Rockets–Milwaukee Bucks 101–98-h.u.
Los Angeles Clippers–New Jersey Nets 106–95
Minnesota Timberwolves–Philadelphia 76ers 108–103-h.u.
New Orleans Hornets–San Antonio Spurs 90–97
Golden State Warriors–Chicago Bulls 114–97

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik