NHL: a Panthers legyőzte a Rangerst a rangadón, Barkové az év gólpassza? – videó

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.05. 07:03
New Yorkban verte a Rangerst a Florida Panthers (Fotó: Getty Images)
Rangadókat rendeztek az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint keddi játéknapján, hiszen a Keleti főcsoport első öt helyezettjéből négy is pályára lépett, ráadásul egymás ellen: az éllovas Florida Panthers New Yorkban verte meg a harmadik Rangerst, míg a második Boston Torontóban múlta felül az ötödik Maple Leafset.

A játéknap rangadóját New Yorkban vívta a Rangers és a Florida Panthers. A vendéglátó az első harmad végén egy emberelőnyös góllal megszerezte a vezetést, de a második játékrész derekán Sam Reinhart duplájával fordítottak a floridaiak – a második gólnál az orosz Alekszandr Barkov talán az év gólpasszát osztotta ki.

A Rangers hiába egyenlített még a szünet előtt, a harmadik harmadban már csak a Panthers volt eredményes és 4–2-re behúzta a rangadót.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A konferencia másik rangadója már nem alakult ennyire fordulatosan: a Boston Bruins a három gólpasszt jegyző cseh David Pastrnák mellett kétgólos honfitársa, Pavel Zacha, illetve az egy-egy gólig és asszisztig jutó Jake DeBrusk vezérletével viszonylag simán, 4–1-re megverte Torontóban a Maple Leafset.

A MÉRKŐZÉS ÖSSZEFOGLALÓJA

A Boston győzelmével az elmúlt időszakhoz képest kifejezetten „szellős” az élmezőny a Keleti konferenciában, a Panthers két ponttal előzi meg a Bruinst, melynek ugyanennyi az előnye a Rangershöz képest.

Továbbra sem javul a címvédő Vegas Golden Knights formája, ugyanis most Columbusban kapott ki a Blue Jacketstől izgalmas mérkőzésen 6–3-ra, legutóbbi tíz meccsén ez már a nyolcadik veresége volt a nevadai csapatnak – pedig a Golden Knights az első harmad végén 42 másodperc alatt egyenlített, a túloldalon azonban Alexander Nylander mesterhármast jegyzett.

Az eggyel előbbi, 2021–2022-es bajnok Colorado Avalanche a március 1-jén aratott kiütés után néhány nappal ismét 5–0-ra nyert a Chicago Blackhawks ellen, de ezúttal hazai jégen. A denveriek győzelmüket elsősorban legjobbjuknak, a két-két gólig és gólpasszig jutó Nathan MacKinnonnak köszönhetik.

NHL
ALAPSZAKASZ
Columbus Blue Jackets–Vegas Golden Knights 6–3
New York Rangers–Florida Panthers–2–4
Philadelphia Flyers–St. Louis Blues 1–2 – szétlövéssel
Toronto Maple Leafs–Boston Bruins 1–4
Colorado Avalanche–Chicago Blackhawks 5–0
Calgary Flames–Seattle Kraken 2–4

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik