NHL: a legutóbbi két bajnok, illetve a Bruins és a Rangers is botlott

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.03.03. 07:59
Simán kikapott az Islanderstől a Bruins (Fotó: Getty Images)
A Boston Bruins és a New York Rangers botlásának köszönhetően két pont az előnye az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) Keleti főcsoportjának élén a Detroitban könnyed győzelmet arató Florida Panthersnek, de a két dobogós mellett a legutóbbi két bajnok sem tudott nyerni a magyar idő szerinti vasárnapi játéknapon.

Felfordult az élmezőny a Keleti konferenciában, a pocsék szériában lévő Boston Bruins ugyanis most a New York Islanders vendégeként kapott ki 5–1-re, de a vele szoros versenyben lévő Rangers sem tudott nyerni, szétlövéssel 4–3-ra alulmaradt Torontóban, ezzel pedig a Maple Leafs hat pontra közelítette meg a két dobogóst. A Bruins és a Rangers botlását pedig kihasználta a Florida Panthers, amely simán, 4–0-ra nyert Detroitban, így jelenleg két pont az előnye a főcsoport első helyén.

A Nyugati konferenciában a Dallas Stars pontszámban beérte a Vancouver Canucksot, köszönhetően a San Jose Sharks elleni szétlövéses, 3–2-es sikernek, de szorosan üldözi az első két helyezettet a Winnipeg Jets, amely a Keleti ötödik Hurricanes vendégeként tudott nyerni 5–3-ra.

Kikapott a liga legutóbbi két bajnoka, a Nyugati negyedik Colorado Avalanche a sorozatban nyolcadik győzelmét arató Nashville Predators otthonában maradt alul 5–1-re – köszönhetően Cody Glass pályafutása első mesterhármasának is –, míg a címvédő Vegas Golden Knightsot 7–2-vel küldte haza a Buffalo Sabres.

NHL
ALAPSZAKASZ
Carolina Hurricanes–Winnipeg Jets 3–5
Detroit Red Wings–Florida Panthers 0–4
Seattle Kraken–Edmonton Oilers 1–2
Nashville Predators–Colorado Avalanche 5–1
St. Louis Blues–Minnesota Wild 3–1
Buffalo Sabres–Vegas Golden Knights 7–2
Philadelphia Flyers–Ottawa Senators 4–2
Tampa Bay Lightning–Montreal Canadiens 4–3 – szétlövéssel
Toronto Maple Leafs–New York Rangers 4–3 – szétlövéssel
New York Islanders–Boston Bruins 5–1
Chicago Blackhawks–Columbus Blue Jackets 2–5
Dallas Stars–San Jose Sharks 3–2 – szétlövéssel
Calgary Flames–Pittsburgh Penguins 4–3


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik