NBA: a Celtics lehengerlő játékkal verte meg a Warriorst

Vágólapra másolva!
2024.03.04. 07:30
Golden State Warriors v Boston Celtics
A Warriorsnak nem volt válasza a Celtics lehengerlő játékára (Fotó: Getty Images)
A Philadelphia 76ers visszavágott a Dallas Mavericksnek a februári hazai vereségért: a Sixers vendégként 120–116-ra győzött a Mavs ellen az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának vasárnapi játéknapján. A Boston továbbá kiütötte a Golden State-et, az Oklahoma City pedig szoros meccsen verte meg a Phoenixet. Elképesztően szoros mérkőzést játszott egymással Minnesotában a Nyugati második Timberwolves és a negyedik helyezett Clippers, végül a drámai hajrá után a Los Angeles-iek örülhettek.

A Mavs pazarul kezdett, egy zsákolással és három sikeres triplával 11–0-ra vezetett a harmadik percben, de akkor a Sixers dobói is beindultak, és az első negyed végén már a vendégek vezettek tíz ponttal (22–32). A texasiak innentől végig üldözték az eredményt, volt, hogy feljöttek egy pontra, aztán a negyedik negyedben 18 pontosra hízott a különbség, és abból a hátrányból már az erős hajrával sem sikerült egyenlíteniük.

Luka Doncic sorozatban a harmadik mérkőzésén ért el tripla duplát úgy, hogy a pontszáma legalább 30 volt (38 pont, 11 lepattanó, 10 assziszt), Kyrie Irving 28 pontot tett be a közösbe, míg a győztes vendégeknél Tobias Harris 28, a dallasi születésű Tyrese Maxey 24 ponttal zárt – az első sorban helyet foglaló szülei nagy örömére.

A Dallas 34 győzelemmel és 27 vereséggel a Nyugati főcsoport nyolcadik helyén áll, a Philadelphia 35, 25-tel ötödik Keleten.

Egy kis stat: Luka Doncic a negyedik NBA-játékos, aki egymást követő három tripla duplája során legalább 30 pontig jutott; Oscar Robertson négyszer, Russell Westbrook kétszer, Michael Jordan egyszer épített ilyen ritka sorozatot a múltban.

 

 

AZ NBA egyik legjobb formában lévő csapata, a Boston Celtics az első negyedben megpecsételte a Golden State Warriors sorsát. A hazaiak 22 pontos különbséggel nyerték meg az első negyedet, és ezt követően sem álltak le, folyamatosan növelték előnyüket – végül 140–88-ra nyerték meg a találkozót, ahol Jayson Tatum 27 pontig, három lepattanóig és öt asszisztig jutott. A bostoniak 1946-os alapításuk óta a harmadik legnagyobb különbségű diadalukat aratták, az pedig klubcsúcs, hogy a félidőben 44 pontos előnyben voltak – később már 51 ponttal is elhúztak. A kaliforniaiak ásza, Stephen Curry mindössze négy pontot dobott, amely kétéves mélypont a pályafutásában.

A játéknap legizgalmasabb meccsét Minnesotában rendezték, a Timberwolves a Los Angeles Clipperst látta vendégül. Az első negyedet sokkal jobban kezdte a Minnesota, de aztán hirtelen szárnyakat kapott a Clippers, amely a második negyedben előbb ledolgozta 12 pontos hátrányát, majd a vezetést is átvette. Az utolsó két negyedben végig fej fej mellett haladtak a csapatok, apróságok – pontosabban egyetlen pont – döntöttek a győztesről. Végül jobb védekezésének és Kawhi Leonard remeklésének, no meg 32 pontjának köszönhetően 89–88-ra a Clippers nyerte meg a meccset.

A nyugati első helyezett Oklahoma City Thunder a Phoenix Suns otthonában lépett parkettre, és a vártnál jobban megszenvedett a győzelemért. A Suns ugyanis felvette a kesztyűt, még úgy is, hogy sérülés miatt nélkülözni volt kénytelen egyik legjobbját, Devin Bookert. Köszönhető volt ez leginkább a bosnyák Jusuf Nurkicnak, aki 31 lepattanót gyűjtött össze a meccsen – ezzel pedig 14 éves rekordot döntött meg a Suns történelmében. Az Oklahoma Citynél viszont ismét remekelt a 35 pontig jutó Shai Gilgeous-Alexander, s végül a vendégek ha nem is könnyen, de 118–110-re megnyerték a találkozót.

NBA, ALAPSZAKASZ
Dallas Mavericks–Philadelphia 76ers 116–120
Minnesota Timberwolves–Los Angeles Clippers 88–89
Boston Celtics–Golden State Warriors 140–88
Toronto Raptors–Charlotte Hornets 111–106
Orland Magic–Detroit Pistons 113–91
San Antonio Spurs–Indiana Pacers 117–105
Cleveland Cavaliers–New York Knicks 98–107
Phoenix Suns–Oklahoma City Thunder 110–118
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik