NHL: Pittsburghben hengerelt a Panthers, nyert a Jets és a Wild is

MIKE BARNABÁSMIKE BARNABÁS
Vágólapra másolva!
2024.02.15. 07:39
Matthew Tkachuk (jobbra) volt a Panthers húzóembere Pittsburghben (Fotó: Imago Images)
Fölényes győzelmet aratott a Florida Panthers a Pittburgh Penguins vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) magyar idő szerint csütörtök hajnali játéknapján. A Winnipeg Jets mindeközben odahaza, míg a Minnesota Wild Arizonában tudott nyerni.

A gól nélküli első játékrész után alaposan felpörgette a motorokat a Panthers, és a gólja mellett két gólpaszt is kiosztó Matthew Tkachuk vezérletével 4–0-ra elhúzott ellenfelétől, amely a második harmad vége előtt szépíteni tudott. A záró játékrész a Penguins feltámadása helyett egy villámgyors gólváltást hozott (a két találat a 46., illetve a 47. percben esett), így 5–2-es floridai sikerrel zárult a találkozó.

A kapusok vitték a prímet a Winnipeg Jets és a San Jose Sharks összecsapásán: a kanadai együttes kapuját védő Connor Hellebuyck a 17 vendég kísérlet mindegyikét fogni tudta. Ezzel szemben kollégája, a Sharksban védő finn Kaapo Kahkonen kapuját alaposan tűz alá vette a Jets, de a 39 próbálkozásból csupán Morgan Barron lökete fogott ki a skandináv kapuson az első harmadban, így 1–0-s winnipegi győzelemmel végződött a találkozó. 

Az első két harmadban egy-egy gólt szerzett az Arizona Coyotes otthonában vendégszereplő Wild, így ha nem is megnyugtató, de jelentős előnnyel készülhetett a záró játékrészre. Az utolsó harmadban Logan Cooley szépítő gólja izgalmassá tette a végjátékot, de egyenlítés helyett Matt Boldy volt eredményes, így a minnesotai együttes örülhetett a lefújás után.

NHL
ALAPSZAKASZ
Pittsburgh Penguins–Florida Panthers 2–5
Winnipeg Jets–San Jose Sharks 1–0
Arizona Coyotes–Minnesota Wild 1–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik