NFL: nem Belichick lett az Atlanta edzője – már csak két csapat kispadja kiadó

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.01.26. 09:49
A friss egyetemi bajnok Jim Harbaugh lett a Los Angeles Chargers edzője (Fotó: Getty Images)
A napokban több NFL-csapat is bejelentette, ki lesz a vezetőedzője az új idényben, de a New England Patriotstól távozó Bill Belichick, akit az Atlantával hoztak szóba, továbbra is szabad.

A hét elején a Los Angeles Chargers bejelentette, hogy a San Francisco 49ers vezetőedzőjeként 2013 februárjában Super Bowlba jutó Jim Harbaugh lesz a vezetőedzője. A legutóbbi kilenc évet a Michigan egyetemen töltő, hetekkel ezelőtt a csapattal állami bajnokságot nyerő Harbaugh a következő idényben újra találkozik  testvérével, a Baltimore Ravenst irányító John Harbaugh-val, akivel  szemben a 11 évvel ezelőtti Super Bowlon alulmaradt.

A ligautolsó Carolina Panthers a Tampa Bay Buccaneers támadókoordinátorát, Dave Canalest nevezte ki, a sokáig Seattle-ben dolgozó szakembernek ez lesz az első vezetőedzői megbízatása. 

A Las Vegas Raiders a csapat irányítását az idény közben átvevő Antonio Pierce-t erősítette meg a főedzői pozícióban, és arról már írtunk, hogy a New Englandnél Jerod Mayo váltja Bill Belichicket.

A 71 éves, hatszoros bajnok edzőről sokáig úgy hihettük, hogy az Atlantánál köt ki, hiszen kétszer is találkozott a Falcons vezetőségével. Végül azonban nem őt, hanem Raheem Morrist nevetzék ki Georgiában. Morris 2009 és 2011 között a Tampa Bay vezetőedzője volt, 2020-ban pedig meghbízott edzőként fejezte be az idényt az Atlantánál. Legutóbb a Los Angeles Rams védelméért felelt.

A Mike Vrabelt meglepetésre elbocsáró Tennessee Titans Brian Callahanre bízta az irányítást, a védelmekre specializálódó elődöt támadóguru váltja, aki legutóbb a Cincinnati Bengalsnál dolgozott.

Az edzőt váltó csapatok közül a Seattle Seahawks és a Washington Commanders nem nevezte még meg új főedzőjét, ez a két csapat valószínűleg a négy, még versenyben lévő csapat (Baltimore, Detroit, Kansas City, San Francisco) egyik stábtagját fogja alkalmazni, de velük csak akkor tudnak tárgyalni, ha mostani csapatuk idénye véget ér.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik