NBA: rangadót nyert a Nuggets a Bucks ellen – videók

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.01.30. 08:35
Milwaukee Bucks v Denver Nuggets
Nikola Jokics (15) a Milwaukee ellen is remekelt, csapata nagy csatában nyert (Fotó: Getty Images)
A Denver Nuggets 113–107-re legyőzte a Milwaukee Bucks együttesét az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerint kedd hajnali játéknapjának slágermeccsén. .

Tizenegy találkozót rendeztek magyar idő szerint hétfőről keddre virradóra az NBA alapszakaszában. A Los Angeles Clippers szoros meccset játszott a Cleveland Cavaliers otthonában, s végül 118–108-ra alulmaradt – a hazaiaknál Donovan Mitchell 28 pontot és 12 asszisztot jegyzett, Jarrett Allen 15 meccsesre növelte dupla-duplás sorozatát.

A keleti első helyezett Boston Celtics a New Orleans Pelicanst látta vendégül, és a vártnál jobban megszenvedett a győzelemért. A bostoniaknál remekelt Jayson Tatum, akinek neve mellé 28 pont, nyolc assziszt és tíz lepattanó került. A végig kiegyenlített meccset meglepetésre a vendégek kezdték jobban, olyannyira, hogy 11 pontos különbséggel meg is nyerték az első negyedet. A folytatásban már jobb volt a Boston, amely folyamatosan ledolgozta a hátrányát, de az utolsó negyedhez érve így is minden kérdés nyitott maradt. Végül a Celtics 118–112-re nyert és újabb győzelmet ünnepelhetett az alapszakaszban.

Megizzadt a nyugati konferenciát vezető Minnesota Timberwolves is az Oklahoma City Thunder vendégeként. A hazaiaknál nagyszerű formában kosarazott Shai Gilgeous-Alexander, aki 37 pontot szórt, emellett kiosztott nyolc asszisztot is. A meccsen végig fej fej mellett haladtak a csapatok, hol a Minnesotánál, hol az Oklahománál volt az előny. A negyedik negyed bizonyult a döntőnek, itt ugyanis sokkal jobb volt a Minnesota, amely ennek köszönhetően behúzta a meccset.

A Memphis Grizzliesnek fel volt adva a lecke a Sacramento Kings ellen. A hazai csapatot ritkán látott sérülés- és betegséghullám sújtotta a meccs előtt, Taylor Jenkins edző így csak nyolc (!) játékos közül válogathatott. A nehézségeken nem is tudott túllendülni a Grizzlies, legalábbis nem annyira, hogy elég legyen a győzelemhez. A Kingsnél Domantas Sabonis 20 pontig jutott, de még nagyobb teljesítmény, hogy emellett összeszedett 26 lepattanót. A Memphis legjobbja a 22 pontos Jaren Jackson Jr. volt.

A játéknap rangadóját Denverben rendezték, a nyugati konferencia második helyén álló Denver Nuggets a keleti második Milwaukee Bucksot látta vendégül. Az izgalmakat illetően nem is kellett csalatkozni, az első két negyed után döntetlen állt az eredményjelzőn. A harmadik negyedben aztán meglépett a Denver, és ez döntőnek bizonyult, az utolsó negyedet ugyanis hiába nyerte meg a Milwaukee, már nem tudott eleget kozmetikázni az eredményen. A Nuggets legponterősebb játékosa a 35 pontig jutó Jamal Murray volt, de Nikola Jokics is eljutott 25 pontig, s nem utolsósorban ez volt Michael Malone edző 400. győzelme az alapszakaszban Nuggets-edzőként.

NBA
ALAPSZAKASZ
Cleveland Cavaliers–Los Angeles Clippers 118–108
Charlotte Hornets–New York Knicks–Charlotte Hornets 92–113
Miami Heat–Phoenix Suns 105–118
Brooklyn Nets–Utah Jazz 147–114
Boston Celtics–New Orleans Pelicans 118–112
San Antonio Spurs–Washington Wizards 113–118
Oklahoma City Thunder–Minnesota Timberwolves 101–107 
Memphis Grizzlies–Sacramento Kings 94–103
Houston Rockets–Los Angeles Lakers 135–119
Denver Nuggets–Milwaukee Bucks 113–107 
Portland Trail Blazers–Philadelphia 76ers 130–104
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik