NBA: történelmi nyeretlenségi sorozatban a Pistons, a Timberwolves sem tudott nyerni – videók

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2023.12.27. 08:49
null
Cade Cunningham 41 pontja is kevés volt a rossz széria megtöréséhez (Fotó: Getty Images)
A Detroit Pistons 118–112-re kikapott a Brooklyn Netstől, így a detroitiaké lett az NBA-történelmének egy idényen belüli leghosszabb nyeretlenségi szériája. A Minnesota Timberwolves 129–106-os vereséget szenvedett az Oklahoma City Thundertől, míg a Memphis Grizzlies hosszabbításban győzte le a New Orleans Pelicanst az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) magyar idő szerinti szerdai játéknapján.

A detroiti gárda tőlük rég látott stabil teljesítményt hozott a mérkőzés elején, de már a második negyedben is vétettek hatalmas hibákat, így elléphettek a brooklyniak. A második félidőben ugyan újra összeszedte magát a Pistons és többször is volt rá sansz, hogy megtörje a nyeretlenségi szériáját, de mivel a hajrát nem bírta, végül sorozatban a 27. (!) meccsét veszítette el, ami egy idényen belül negatív rekord az NBA-ben. A Netsnél összesen hat játékos jutott el két számjegyű pontig, míg a hazai gárdánál Cade Cunningham dobott 41-et, de ez sem volt elég.

Az idén hihetetlen jó teljesítményt nyújtó Minnesota egészen az utolsó negyedig egy rendkívül kiegyenlített meccset játszott a piszkosul fiatal, mégis meglepően összeszedett OKC otthonában. A záró játékrészben azonban teljesen szétestek a vendégek. Egyszerűen nem ültek a dobásaik se kívülről, se belülről, így egy meglepően sima zakóba szaladtak bele. A Minnesota sztárja, Anthony Edwards ugyan elérte a 25 pontot, de kifejezetten gyenge dobószázalékkal sikerült ezt megtennie, míg Karl-Anthony Towns mindössze 16-ig jutott. A túloldalon a lassan szupersztárnak mondható Shai Gilgeous Allexander 34 pontig jutott és az NBA-ben első idényét játszó Chet Holmgren is elérte a 20-at.

Az immár Ja Moranttel felálló Memphis ismét bebizonyította, hogy a gyenge kezdés ellenére nem szabad még leírni a grizzlyket. A Pelicans otthonában ugyanis egy rendkívül kiélezett 48 percet követően hosszabbításba torkollt a találkozó, ahol a Grizzlies bírta jobban a nyomást. Az utolsó másodpercekben ugyanis Morant gyönyörű alley-oopjával biztosították be a győzelmet a vendégek. A New Orleansnál Zion Williamson 23, míg Brandon Ingram 24 pontig jutott, a Memphisnél pedig Morant volt a legeredményesebb a maga 31 pontjával, de Desmond Bane is 27-et szórt.


KOSÁRLABDA
NBA, ALAPSZAKASZ
Detroit Pistons–Brooklyn Nets 112–118
Washington Wizards–Orlando Magic 119–127
Chicago Bulls–
Atlanta Hawks 118–113
Houston Rockets–Indiana Pacers 117–123
New Orleans Pelicans–Memphis Grizzlies 115–116 – hosszabbítás után
Oklahoma City Thunder–Minnesota Timberwolves 129–106
San Antonio Spurs–Utah Jazz 118–130
Portland Trail Blazers–
Sacramento Kings 130–113
Los Angeles Clippers–
Charlotte Hornets 113–104

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik